zondag 30 juli 2017

Barcelona wint El Clasico na bliksemstart

Afgelopen nacht werd DE wedstrijd van de International Champions Cup gespeeld. In Miami stonden Real Madrid en Barcelona tegenover elkaar. En de wedstrijd oversteeg zelfs alle verwachtingen.

Al na 2 minuten werd Messi diepgestuurd door Busquets. Messi kapte kort naar zijn linkerbeen en schoot raak. 3 minuten later was het opnieuw raak voor de Catalanen, Neymar passte de bal op de rand van de zestien naar Suarez, die een overstapje maakte. De bal kwam bij Rakititic, en hij schoot keihard in de linkerhoek raak. En Real was niet echt aan het herstellen van de slechte beginfase. Nee, Barcelona had al na een kwartier met 5-0 voor kunnen staan, maar kansen voor Rakitic, Neymar en Messi werden om zeep geholpen, en na die storm volgde al na 20 minuten de aansluitingstreffer van Real Madrid. Kovacic schoot hard in de rechterhoek, buiten bereik van Cillessen. Diezelfde Cillessen had een paar minuten eerder het lef om op de doellijn een speler van Real uit te kappen. De kansen voor Barcelona bleven zich maar opstapelen, en de wedstrijd was geen moment saai. Het was meer dan een klein wonder dat Barcelona nog maar met 1-2 voorstond, en dat Real vlak voor rust zelfs op 2-2 kwam door Asensio.

Kort na rust viel de beslissende treffer. Uit een vrije trap van Messi schoot Pique de 2-3 binnen. En de kansen voor Barcelona gingen maar door, maar Suarez (2x), Neymar (3x, waaronder een kans waarbij de keeper al omspeeld was) en Messi waren op het moment van afronden niet scherp.

In de slotfase drong Real Madrid nog even aan om penalty's af te dwingen, maar verder dan een schot van Benzema dat naast ging kwam het niet.