donderdag 27 juli 2017

Utrecht - Lech Poznan eindigt in doelpuntloos gelijkspel

Het is geen droomstart van het Europese seizoen voor de Nederlandse ploegen. Utrecht ging weliswaar moeizaam door in de afgelopen ronde tegen Valetta, maar PSV verloor in eigen huis van Osijek, Ajax kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Nice, en dat gold ook voor Utrecht vanavond. Tegen Lech Poznan kwam de ploeg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Utrecht kwam heel erg moeizaam tot kansen tegen de Polen. Vlak voor rust werd pas de eerste echte kans afgedwongen door Zakaria Labyad. Zijn schot werd door de doelman gekeerd. En dat dat het enige is wat er over de eerste helft te vertellen valt zegt genoeg.

En eigenlijk ging de tweede helft precies zo. Pas op driekwart wedstrijd kwam er wat leven in. Het was vanaf dat moment ook echt overleven voor Utrecht. Het eerste moment kwam uit een corner, maar Jensen wist knap de bal te keren. Dat zelfde gold voor de tweede kans, waarin Nilsen in een 1 tegen 1 situatie met Jensen terecht kwam, maar opnieuw was de doelman de winnaar van de situatie. In de slotfase werd het nog riskanter voor Utrecht. Een schot van erg dichtbij van Gajos ging vrijwel recht op Jensen af en Utrecht kon opgelucht ademhalen toen een kopbal even later net naast verdween.

Met 0-0 wordt het lastig voor Utrecht, maar één uitdoelpunt kan dodelijk zijn. De vraag is of het verstandig is om dan juist aanvallend te spelen of om te wachten op dat ene moment.