woensdag 26 juli 2017

Voorbeschouwing OGC Nice - Ajax

Kort na de verschrikkelijke gebeurtenissen rond Appie Nouri moet Ajax vanavond alweer aan de bak in de derde voorronde van de Champions League, met Nice als tegenstander. Zijn de Ajacieden alweer klaar voor voetbal op het hoogste niveau? En hoe staat Nice ervoor?

De voorbereiding is voor Ajax totaal niet goed verlopen, met de situatie rondom Nouri, en misschien wel als gevolg daarvan de slechte resultaten uit de oefenwedstrijden. Want afgelopen week speelde de ploeg van nieuwe trainer Marcel Keizer met twee verschillende teams tegen Olympic Lyon. Het B-elftal speelde met 2-2 gelijk, maar het A-elftal verloor met 2-0. Dit waren de laatste tests voor de Amsterdammers in de aanloop naar dit duel.

Tijdens de persconferentie van gisteravond reageerden aanvoerder Joël Veltman en trainer Marcel Keizer op de vragen over Nouri. "We hebben het elke dag over Appie, we hebben er allemaal veel moeite mee". aldus Marcel Keizer. Volgens Veltman is er wel een knop omgegaan in aanloop naar dit duel: "Zeker de laatste dagen wordt er 100% strijd geleverd".

Vorig jaar begon Ajax ook rond deze tijd aan de derde voorronde van de Champions League, tegen PAOK Saloniki. De eerste wedstrijd oogde Ajax erg fris, en weergaf de uitslag van 1-1 niet het spelbeeld. De return speelde Ajax een stuk minder, maar het won wel: 1-2. Uiteindelijk bleek Rostov het eindstation van de Champions League, maar het beginstation van de Europa League.

Nice was afgelopen jaar de verassing in de Franse competitie en eindigde op de 3e plaats, boven Olympic Lyon. Inmiddels zijn van die selectie drie spelers transfervrij weggegaan en drie spelers terug naar de club waarvan ze gehuurd waren.

Volgens de Franse sportkrant l'equipe zijn dit de opstellingen, wat bij Ajax dus zou betekenen dat Kluivert de voorkeur krijgt boven Neres, en dat er voor de rest eigenlijk geen verassingen zijn.















Laten we voor het Nederlands voetbal hopen dat Ajax zich heeft weten te herstellen, en vanavond er minstens een gelijkspel uitsleept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten