donderdag 27 juli 2017

Matig PSV verliest van Osijek





















PSV is erg slecht begonnen aan het seizoen. De eerste wedstrijd uit de voorrondes voor de Europa League tegen het Kroatische Osijek werd met 0-1 verloren. PSV zal volgende week in Osijek dus moeten winnen om door te gaan.

Dat Coco gewaakt had voor onderschatting vooraf was niet te zien bij PSV. Gemakzuchtig en slordig begon het aan de wedstrijd, en zo krabbelde dat eigenlijk de hele wedstrijd voort. De eerste kans voor PSV kwam na een half uur. Bergwijn speelde zichzelf vrij, maar zijn schot werd geblokt. Een kopbal van De Jong tien minuten later ging ruim naast.

Een half uur voor tijd kreeg PSV door een overtreding van Brenet een penalty tegen. De penalty werd benut door Barisic, die met een half hoog schot in de rechter hoek voor de 0-1 tekende.

Het spel van PSV werd eigenlijk alleen maar slechter tot het laatste kwartier. Lozano viel goed in, en was met een goed schot dichtbij de gelijkmaker. In de slotfase kreeg Luuk de Jong nog een kopkans en werd een schot van Bergwijn van richting veranderd, maar daar bleef het ook wel bij.

Door de nederlaag zal PSV volgende week in Kroatiƫ aan de bak moeten. Het zal niet makkelijk worden als je ziet hoeveel moeite ze vandaag hadden met het creƫren van kansen. Osijek heeft zijn uitdoelpunt en kan thuis dus de bus parkeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten