donderdag 27 juli 2017

Alles nog mogelijk voor Ajax na gelijkspel tegen Nice

Gisteravond speelde Ajax alweer de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, en een belangrijke: De heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. In Frankrijk was OGC Nice de tegenstander, en Ajax begon zoals door velen verwacht zeer matig aan de wedstrijd.

Het eerste kwartier was Ajax nog feller dan verwacht, en leek de ploeg nauwelijks last te hebben van de gebeurtenissen rond Nouri. Na dat kwartier kwam Ajax wel in de problemen en kwam het na een half uur op een 1-0 achterstand, door Balotelli, die bij de tweede paal de bal vrij kon intikken.

Ajax herstelde licht en hield het tot de rust met 1-0 vol. Na rust kwam Ajax veel sterker uit de kleedkamer, wat binnen twee minuten resulteerde in de gelijkmaker. Een voorzet van Justin Kluivert werd slecht weggebokst door de doelman van Nice en Van De Beek stond op de juiste plek om de gelijkmaker binnen te schieten. Van De Beek droeg zijn doelpunt op aan Nouri: "Deze was voor Appie en zijn familie".

Ajax drukte door en had in de tweede helft genoeg kansen om de overwinning naar zich toe te trekken. Schöne testte de doelman met een afstandsschot dat gekeerd werd, Viergever's schot na een steekpass van Dolberg werd geblokt en Davinson Sanchez raakte met een kopbal de lat.
Ajax wisselde twee keer, David Neres en Frenkie de Jong kwamen erin voor Kluivert en Schöne. Beiden vielen erg sterk in, wat in de 85e minuut tot een hele grote kans leidde. Neres veroverde de bal, maakt een actie en passte de bal naar Younes. Younes gaf de bal aan de doorgelopen Frenkie De Jong, die de bal hard op de doelman schoot. In de extra tijd was Nice nog erg gevaarlijk maar een goede tackle van De Jong voorkwam een schot van heel dichtbij.

Door dit gelijkspel is alles nog mogelijk voor Ajax, dat met name in de tweede helft goed voetbal liet zien. Op 2 augustus wordt in de Johan Cruijff ArenA de return gespeeld.