zaterdag 29 juli 2017

Nederlandse vrouwen naar halve finale EK

De Nederlandse vrouwen zijn hard op weg naar de finale in eigen land, nadat vanavond de kwartfinale van Zweden werd gewonnen, en ze daarmee de halve finale bereikten. In een uitverkocht stadion in Doetinchem werd het 2-0.

Het begin van de wedstrijd was niet flitsend. De eerste kans deed zich op na ruim een kwartier. Uit een vrije trap schoot Spitse over. De volgende vrije trap, na ruim een half uur ging wel raak. Een mooie vrije trap van Lieke Martens zorgde voor de 1-0.

Kort na rust kreeg Zweden de eerste kans, een hele grote gelijk. Het schot van binnen de zestien eindigde centimeters naast het doel.

Een half uur voor tijd leek Nederland de wedstrijd te beslissen. Een mooie aanval met een lange bal van Martens op Van De Sanden, die de bal breed legde op Miedema, die vervolgens de bal het doel in schoot. Miedema kreeg ook nog een kans op 3-0, maar die verzuimde ze. 

Nederland staat door deze overwinning op 3 augustus in de halve finale, die gespeeld wordt in een uitverkochte Grolsch Veste. De tegenstander wordt morgen bepaald bij de wedstrijd Engeland-Frankrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten