zaterdag 5 augustus 2017

Wie komt er het sterkst uit de startblokken: Dortmund of Bayern?

Vandaag wordt in Duitsland het seizoen afgetrapt met de supercup, tussen Dortmund en Bayern. Beide ploegen hebben een wisselvallige voorbereiding achter de rug, en de vraag is welke ploeg het verst is. 

Bayern speelde in de voorbereiding op hoog niveau in de International Champions Cup. Dortmund oefende tegen vooral laag geklasseerde tegenstanders. 

Bayern begon de International Champions Cup al matig, met een 1-1 gelijkspel tegen Arsenal. In de eerste helft kwam Bayern op voorsprong door een benutte strafschop van Lewandowski, maar Arsenal kwam al snel langszij en dat betekende dat er penalty's genomen moesten worden om de winnaar te bepalen. Daarin ging Bayern met 2-3 onderuit. Nog veel erger was het voor Bayern toen het enkele dagen later keihard onderuit ging tegen AC Milan. Door goals van Kessie, Cutrone (2x) en Calhangolu wonnen de Milanezen met 4-0. Bayern leek langzaam te verbeteren Door goals van Rafinha en tweemaal Müller stond het tegen Chelsea al na 25 minuten met 0-3 voor. Chelsea kwam wel nog terug tot 2-3, maar Bayern behaalde wel de eerste overwinning. De goede lijn kon Bayern niet doortrekken tegen Inter, want ook hier ging het onderuit, met 2-0. Bayern heeft dus geen beste voorbereiding, maar dat geldt ook voor de tegenstander.

Want bij Dortmund liep het ook verre van soepel. De eerste wedstrijd tegen degradatie-kandidaat uit de 2e bundesliga 'Rot-Weis Essen' werd met 3-2 verloren. Aubameyang en Dembélé scoorden voor Dortmund. Daarna krabbelde Dortmund wel op en won het met 3-1 van AC Milan, de ploeg waar Bayern enkele dagen eerder met 4-0 (!) van verloor. Maar ook Dortmund kon de goede lijn van een overwinning niet doortrekken. Tegen VFL Bochum werd er 2-2 gelijkgespeeld, en tegen Atalanta en Espanyol werd er met 1-0 verloren.

Peter Bosz heeft ook aangegeven minder ver te zijn dan Bayern. Bosz kende met Ajax afgelopen seizoen ook een erg slechte start, maar volgens Bosz is de ploeg wel verder dan dat.

Dortmund hoeft in elk geval niet bang te zijn voor Arjen Robben vanavond. De Nederlander zit niet bij de selectie. 

Laten we hopen op een mooie aftrap van het seizoen. De wedstrijd begint om 20.30 uur, en is live te zien op FoxSports. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten