zondag 6 augustus 2017

Feyenoord wint Johan Cruijff-Schaal na penalty's

De eerste prijs van het seizoen gaat naar Feyenoord. De Rotterdammers wonnen gisteravond in de eigen kuip van Vitesse. Soepel ging het niet: Na een 1-1 eindstand viel de beslissing op penalty's.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd maakte Jens Toornstra een mooie aanval af en zorgde daarmee voor de 1-0. Na een kwartier had Boëtius de kans op 2-0, maar zijn schot ging over. Vitesse had voor rust niet voor heel veel gevaar kunnen zorgen, tot Linssen vlak voor rust de bal hard op de onderkant van de lat schoot.

Na rust deed zich een eigenaardig moment voor. Matavz ging op de keeper af, maar liet zich inhalen door El Ahmadi. Matavz claimde een peantly maar kreeg die niet. Feyenoord counterde en na een blunder van Pasveer leek Jorgensen de 2-0 te scoren. De goal werd afgekeurd en na overleg met de videoref gaf Makkelie alsnog de penalty aan Vitesse. Büttner scoorde de penalty.

Wat slecht nieuws was voor Vitesse was dat Büttner vlak voor tijd met kramp naar de kant moest. Voor de penalty's was hij wellicht nodig geweest, want Vitesse miste er twee, Feyenoord scoorde er vier en won daarmee de Johan Cruijff Schaal.