zondag 6 augustus 2017

Nederland wint EK vrouwen

Eerst was het slechts een droom, maar nu is het werkelijkheid geworden voor de Oranje leeuwinnen. Zondagavond was de ploeg van Wiegman in de finale met 4-2 te sterk voor Denemarken.

Het begon dramatisch voor Nederland. Al in de 5e minuut ging Van Es in de fout in de zestien, en de bal ging op de stip. De penalty werd uitstekend benut door Nadim. Nederland kwam snel langszij. Van De Sanden ging voorbij haar directe tegenstander en gaf voor op Miedema. De spits kon de bal simpel binnenschuiven: 1-1.

Het werd zelfs mooier voor Nederland op het moment dat Lieke Martens met links voor de 2-1 zorgde. Ook van deze voorsprong was weer niet lang te genieten. Harder zorgde namens Denemarken voor de 2-2, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft ging Oranje naar de overwinning. Spitse schoot een vrije trap met een rollertje langs de muur binnen.

In de slotfase zorgde Miedema voor de definitieve beslissing. Na een korte kap schoot ze met rechts laag in de korte hoek: 4-2.

Nederland kwam op een schot van Harder na niet meer in de problemen. Dat betekende het eerste Europese vrouwenkampioenschap.