zondag 6 augustus 2017

Vandaag is het zover! De finale van het EK vrouwen!

Er is lang naar afgeteld, en vandaag om 17:00 uur is het zover! De finale van het EK vrouwen. Over het  hele EK gezien lijkt Nederland simpelweg door de uitslagen de grootste kans te hebben. Maar is dat ook zo als we naar de statistieken kijken?

Je weet het vast al, maar Nederland en Denemarken stonden dit EK al tegenover elkaar. Nederland won toen met 1-0, door een benutte penalty van Spitse. Denemarken maakte niet een hele sterke indruk, en dat wordt bevestigd in de halve finale als het geen doelpunt weet te maken tegen Oostenrijk. Op penalty's haalden ze de finale. 

Denemarken scoorde dit EK sowieso pas vier keer, wat ze uitbrengt op een gemiddelde van 0,8 goals per wedstrijd. Bij Nederland is dit een stuk hoger. De oranje leeuwinnen scoorden 9 keer, wat ze brengt op een gemiddelde van 1,8 goals per wedstrijd. 

Ook opvallend is dat Denemarken dit EK al 9 gele kaarten pakte. Wat dat betreft zou het een stevige wedstrijd kunnen worden, want Nederland pakte 6 gele kaarten. Bij geen van beide landen werd er dit EK rood getrokken.

Nederland begint met een geheel fitte selectie aan de finale en datzelfde geldt voor Denemarken.

De wedstrijd begint om 17.00 uur en is live te zien op NPO 1. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten