zondag 5 februari 2017

Feyenoord wint lastige uitwedstrijd tegen Twente en houdt voorsprong op Ajax















Feyenoord komt steeds dichterbij het eerste landskampioenschap in zeventien jaar. Zondagmiddag had de ploeg van de jarige Van Bronckhorst wat moeite, maar wist het opnieuw in een lastige uitwedstrijd drie punten over de streep te trekken.

Het begon allemaal niet heel soepel aan Rotterdamse kant. De ploeg had wel wat meer balbezit, maar had niet zozeer echt overwicht. Twente kwam er na een minuut of twintig gevaarlijk uit via de rechterkant via Ünal. De spits van FC Twente werd echter teruggefloten voor buitenspel. Dit werd op het internet door veel mensen betwijfeld. Op twitter barstte het al helemaal los toen een paar minuten later hetzelfde gebeurde. Uit een vrije trap kwam Ünal op een hele gevaarlijke plek in balbezit, maar er werd onterecht gevlagd voor buitenspel. Of Ünal de bal ook zo wild overgeschoten had als de vlag nog niet omhoog was gegaan is de vraag. Ook in de tweede helft bleef Feyenoord moeite houden, maar werd het wel iets sterker, en Twente iets zwakker. In de 75e minuut tekende dat zich af op het scorebord. Elia gaf een lage voorzet en Botteghin kon zo vrij als een vogeltje de bal intikken. Opmerkelijk dat als er zoveel mensen in de zestien staan, de bal over de grond gegeven kan worden, aankomt, en ook zo makkelijk binnen getikt kan worden. De tweede van Feyenoord kwam er ook op het moment dat arbiter Higler een pass van Twente in de weg liep, en Feyenoord kon counteren. Jorgensen kwam aan de bal, en Marsman dekte de hoek fout af. Een keihard schot van de topscorer besliste de wedstrijd.

Feyenoord houdt nog altijd vijf punten voorsprong op Ajax, en acht op PSV. Die laatste lijkt nu geen kans meer te maken op de titel, tenzij het op 26 februari in de kuip weet te winnen van Feyenoord. Dan wordt de kans voor Ajax ook gelijk groter. Ik plaatste de volgende stelling op twitter, en daar hebben jullie massaal op gereageerd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten