maandag 30 januari 2017

Feyenoord kent geen moeite met NEC

Feyenoord is weer een week dichterbij het eerste landskampioenschap sinds 17 jaar. De Rotterdammers hadden zondagmiddag weinig moeite met NEC. Maar de weg is nog lang. Volgende week moet de ploeg van Van Bronckhorst uit tegen FC Twente.

In de openingsfase had Feyenoord nog de meeste moeite met NEC, en kreeg Mayi nog een grote kans op 0-1. Maar NEC kon niks vasthouden, en in de 18e minuut schoot Steven Berghuis na een uitstekende voorzet van Eljero Elia mooi de 1-0 binnen. Feyenoord was nog voor rust opzoek naar de beslissing en Jorgensen was erg dichtbij. Na een corner schatte hij zijn kansen iets te hoog in en probeerde hij het met een omhaal. De topscorer van de eredivisie raakte de bal echter totaal verkeerd. Vlak voor rust kwam Feyenoord wel op een 2-0 voorsprong. Een mooie aanval werd tot doelpunt verwerkt door Elia, na een voorzet van Dirk Kuyt. De tweede helft verliep moeizamer, maar een kwartier voor tijd kwam Nicolai Jorgensen weer op gang. De Feyenoordse spits had twee keer de bal voor het intikken. Voor de laatste treffer bood hij zelfs zijn excuses aan aan Basasikoglu dat hij zijn kopbal niet het doel in had laten lopen. "Maar daar ben je spits voor". zo verontschuldigt hij zich.

Volgende week moet Feyenoord uit naar FC Twente, en dezelfde maand nog, moeten de Rotterdammers tegen PSV. Ze zijn er nog niet, maar het verschil met Ajax is wel nog altijd acht punten.