zondag 29 januari 2017

Ajax door Ziyech, Schöne en Dolberg langs ADO

Ajax heeft zondagmiddag met 3-0 gewonnen van ADO Den Haag. In de Amsterdam ArenA boekten de Amsterdammers zonder veel moeite de derde overwinning op rij. Door deze overwinning houdt Ajax hoop op de titel, het staat na dit weekend nog altijd vijf punten achter op Feyenoord.

Ajax begon flitsend, en al in de 2e minuut begon Justin Kluivert aan een geweldige rush waarna hij binnen de zestien werd neergelegd. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf ADO, zoals wel vaker deze middag, het voordeel van de twijfel. In de 3e minuut was Ajax voor het eerst enorm dichtbij een doelpunt. Weer ging Justin Kluivert zijn directe tegenstander voorbij en gaf hij een goede voorzet op Dolberg, die goed voor zijn man kwam en op doelman Setkus. In de 11e minuut was het wel raak voor de Amsterdammers. Kasper Dolberg gaf een geweldige steekpass, en zette daarmee Ziyech vrij voor de keeper. Hij zette Ajax op een 1-0 voorsprong. Het hield niet op in de openingsfase. Twee minuten later had Ajax pech, toen Dolberg met een schot de paal raakte. Het was ongelofelijk dat er niet snel een tweede treffer bij kwam, want weer een minuut later had Younes een goede actie moeten afronden, maar de linksbuiten slaagde er niet in zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen te maken. Na 33 minuten hadden de Amsterdammers nog meer pech. Nick Viergever raakte met een kopbal de lat. Een minuut later zat de tweede treffer er eindelijk in voor Ajax. Lasse Schöne schoot een vrije trap schitterend binnen. Het hoogtepunt van de tweede helft was misschien niet eens de goal, maar de omhaal van Dolberg die onfortuinlijk de lat trof. De goal kwam er een kwartier voor tijd dus wel voor Dolberg. Uit een hoekschop kreeg de spits zijn voet lekker tegen de bal. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-0.

Ajax blijft door deze overwinning goede hoop op de titel houden. Feyenoord won vandaag ook, maar moet volgende week wel de lastige uitwedstrijd tegen Twente spelen, die Ajax bijvoorbeeld al gehad heeft. Ajax moet uit naar Roda JC.