zondag 22 januari 2017

PSV wint in enorm spektakelstuk van Heerenveen!

Voor rust leek het een normale wedstrijd als alle anderen te worden, maar in de tweede fase van de 2e helft kwam daar verandering in. Bij rust stond de ploeg uit Eindhoven met 2-1 voor, waarna het in de tweede helft op een 2-3 achterstand kam. In de slotminuten wist PSV nog met 4-3 te winnen.

PSV heeft nog altijd een kleine kans op het landskampioenschap, al leken ze die na 80 minuten voetbal te verspelen. PSV kwam in de wedstrijd al vroeg op achterstand door Reza, die na een goede steekpass van Larsson met een perfect stiftje Zoet omzeilde. PSV wist die achterstand nog voor rust om te buigen naar een 2-1 voorsprong. De 1-1 kwam op naam van Davy Pröpper. Moreno gaf een lange pass, Pröpper liep helemaal vrij en was net iets eerder bij de bal dan doelman Mulder. De 2-1 werd binnen getikt door Gaston Pereiro. Een hoekschop werd door Luuk de Jong ingekopt, en Pereiro gaf het laatste zetje. Na 50 minuten was het opnieuw Reza die Heerenveen op gelijke hoogte zette. Een goed schot vanaf links was Zoet te machtig. Dat gebeurde voor de derde keer 10 minuten voor tijd, toen Reza Heerenveen zelfs op voorsprong zette. PSV had tussendoor nog WEER een penalty gemist, door Pereiro deze keer, maar dat was slechts een detail in deze waanzinnige wedstrijd. In de één-na-laatste minuut legde Siem de Jong de bal slim af op Marco van Ginkel die er 3-3 van maakte. In de 90e minuut bleef de overwinning zelfs in Eindhoven, toen Moreno uit een vrije trap binnen tikte. Zelfs na die treffer deed Heerenveen er nog alles aan om in enkele secondes een gelijkmaker te forceren, maar dat zat er niet meer in. PSV houdt door die twee late treffers nog steeds een kans op het landskampioenschap. Als het vandaag had verloren, leek die kans er toch niet meer te zijn.

Marco van Ginkel was blij met de overwinning na afloop: "Voetballend was Heerenveen misschien wat beter, omdat wij moeite met hun middenveld hadden, maar zulke wedstrijden moet je ook winnen.

PSV moet volgende week uit tegen Heracles, en moet ook daar winnen om een kans te houden op de titel.