donderdag 26 januari 2017

Cambuur zorgt voor bekerstunt tegen Utrecht!

Het was een historische avond gisteren. Niet alleen zorgde Cambuur voor een stunt, door de halve finales te bereiken. Ook was er een primeur op het gebied van arbitrage. Danny Makkelie nam zijn beslissing om een penalty te geven aan Utrecht terug na het zien van de beelden.

Vooraf leken niet veel mensen in een stunt van Cambuur te geloven, maar ze hadden het tegen Ajax al bewezen en deden het gisteravond weer. Dat het stadion half leeg was was in het eerste half uur geen probleem, want er gebeurde nog helemaal niks. Maar na een half uur kopte Leeuwin een corner van Ayoub binnen en kwam Utrecht op een 1-0 voorsprong. Een minuut na rust ging de bal op de stip en mocht bakker aanleggen voor de 1-1. Het werd een half uur voor tijd zelfs 1-2 voor Cambuur toen Hallert in eerste instantie op zijn eigen paal kopte, en Barto in de rebound zo'n beetje van op de doellijn de bal erin kopte. Enkele minuten voor het einde van de 90 minuten leek Utrecht een strafschop te krijgen. Scheidsrechter Danny Makkelie had hands gezien, maar zag na het zien van de beelden dat het inderdaad totale onzin was. De 2-2 viel wel alsnog. Troupee tikte uit een rebound van de poging van Janssen de gelijkmaker binnen. De winnaar moest dus door middel van strafschoppen bepaald worden. Willem Janssen miste namens Utrecht, maar ook Nohr deed dat, en dus stond Cambuur nog niet in de halve finale. Ook Peterson miste Utechts' strafscop. Montero deed wel wat hem niet lukte en schoot Cambuur naar de halve finale van het bekertoernooi.

AZ is na een overwinning op Heerenveen ook door naar de halve finale, evenals Sparta dat op strafschoppen won van Volendam. De wedstrijd Vitesse-Feyenoord is nu bezig. De winnaar daarvan is de vierde halve finalist.