woensdag 22 februari 2017

Manchester City langs Monaco in zinderend spektakel

Afbeeldingsresultaat voor falcao manchester city monaco
"En ik heb geweldig nieuws. Deze wedstrijd duurt nog een half uur" zo luidde het commentaar van Leo Oldenburger, kort nadat Falcao de 2-3 in het voordeel van Monaco had gemaakt. En voor de neutrale kijker was dat inderdaad zo. Voor Monaco niet: City scoorde in dat laatste half uur nog drie keer.

De eerste goal kwam in de 26e minuut, toen Sane met een geweldige actie en een korte combinatie zichzelf vrij speelde en de bal strak, laag voorgaf op Sterling. Hij tikte de bal niet in buitenspelpositie vrij gemakkelijk binnen. Monaco had niet heel lang nodig om zichzelf te herpakken: Zes minuten later kopte Falcao op geweldige wijze de gelijkmaker binnen. Na de voorzet van Fabinho kwam Falcao er precies goed bij. Tien minuten voor rust nam de scheidsrechter een opmerkelijke beslissing. De Bruynne gaf een perfecte steekpass op Aguero, die geraakt werd door de keeper, en viel. Uit de herhaling bleek Aguero geraakt te worden. De scheidsrechter dacht op dat moment van niet en gaf Aguero geel voor een schwalbe. Waar City geen strafschop kreeg, kwam Monaco wel vijf minuten voor rust op een 1-2 voorsprong. M'Bappe schoot vanaf de rechterkant hard en hoog in het doel. Kort na rust kreeg Falcao via een strafschop (terecht of onterecht, kiest u zelf. Bekijk het hier) de mogelijkheid Monaco op 1-3 te zetten. De strafschop werd gekeerd door Caballero. Had Falcao die bal gescoord, dan was City wellicht minder gaan geven, maar het bleef spannend, en City kwam weer vrij snel op 2-2 via Aguero. De City-supporters waren nog niet op adem gekomen of Falcao schoot met een SCHITTERENDE lob de 2-3 binnen. En toen begon het half uur waarin City drie keer wist te scoren. Aguero volleerde uit een corner de 3-3 binnen. De volgende corner was City opnieuw met de voet trefzeker. Stones tikte na een corner van de Bruynne de 4-3 binnen. Toen was de pijp helemaal leeg bij Monaco. Sane bekroonde zijn goede wedstrijd met de 5-3. Vaak vallen grote Champions League-affiches in de knock out-fase tegen, maar deze wedstrijd was echt geweldig. Prachtig voor iedere voetballiefhebber.

De return is over twee weken, en City heeft met twee doelpunten voorsprong een goede uitgangspositie. Wel heeft Monaco maar liefst drie uitdoelpunten gescoord, die dubbel tellen bij een eventuele gelijke stand. Daarbij heeft Monaco ook het thuisvoordeel, bij de return.