zondag 12 februari 2017

Feyenoord legt druk bij Ajax door te winnen van Groningen

Jens Toornstra juicht met Steven Berghuis nadat hij de 1-0 heeft gescoord

En weer is Feyenoord een stapje dichterbij. Gisteravond wonnen de Rotterdammers redelijk eenvoudig van FC Groningen, met 2-0. Hierdoor legt de ploeg van Van Bronckhorst de druk bij Ajax, dat vanmiddag thuis speelt tegen Sparta. Mocht Ajax die wedstrijd winnen, dan blijft Feyenoord vijf punten voorsprong houden.

FC Groningen trok zich vanaf het begin duidelijk terug, en Feyenoord had daar ruim een half uur moeite mee om iets te creëren. FC Groningen kreeg zelfs de eerste echte kans. Mahi schoot van binnen de zestien hard op Jones. Na een kwartier dwong Feyenoord zelf ook de eerste kans af. De voorzet van Kongolo bereikte Jorgensen, maar de topscorer van de eredivisie schoot naast. Een minuut later meende heel de kuip een overtreding te zien op de doorgebroken Jorgensen. Scheidsrechter Gözubüyük wuifde het in mijn ogen terecht weg. In de 35e minuut was Groningen echt HEEL dichtbij de 0-1. Na balbezit van Feyenoord counterde Groningen snel. Linssen bracht de bal naar de linkerkant naar Mahi. die de bal laag voorgaf op Jenssen, die werkelijk een leeg doel voor zich had, op 5 meter van zich. Maar hij schoof de bal naast. Zulke kansen moet je in de kuip gewoon tot goal verwerken, en dat Groningen dat naliet strafte Feyenoord een paar minuten later af. Berghuis maakte een mooie actie aan de rechter kant en gaf laag voor op Toornstra, die de bal hard in de linkerhoek schoot. Halverwege de tweede helft besliste Feyenoord het duel. Jan-Arie van der Heijden zette op prachtige wijze Toornstra vrij voor het doel. De middenvelder maakte van dichtbij zijn tweede van de wedstrijd. Een kwartier voor tijd kwam FC Groningen ook nog met tien man te staan. Bacuna tikte Elia aan, en dat was in de ogen van Gözubüyük, en zijn assistenten, te hard. Echt grote kansen kwamen er niet meer. Feyenoord blijft op titelkoers dankzij de man van de wedstrijd: Jens Toornstra.