woensdag 15 februari 2017

Uitschakeling Barcelona al nabij na vernedering in Parijs

Voor FC Barcelona is het bijna ongmogelijk geworden om de kwartfinales van het hoofdtoernooi van Europa te bereiken. Gisteravond ging het tegen Paris-Saint. Germain keihard af. Het verloor met 4-0. Volgende week is de return, en de rollen zijn anders dan verwacht. Barcelona zal alle zeilen bij moeten zetten om nog een kans te maken.

In de 18e minuut scoorde PSG voor het eerst. Een rake vrije trap werd niet gekeerd door Ter Stegen en belandde in het doel. Voor Barcelona had eigenlijk alleen Gomes een kans in de eerste helft, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Trapp. Vlak voor rust verdubbelde PSG de voorsprong. Op rechts werd Draxler helemaal vrij gelaten en hij rondde mooi en strak af. Di Maria was erg in vorm en scoorde na rust een prachtige tweede treffer, en tevens de 3-0. Eigenlijk werd het duel al bijna over twee wedstrijden gezien beslist toen Cavani er zelfs 4-0 van maakte. Eigenlijk zien weinig mensen Barcelona deze achterstand nog inhalen, volgende week in Camp Nou. Maar het blijft voetbal, en het blijft Barcelona.