maandag 27 februari 2017

Feyenoord zet enorme stap door te winnen van PSV

V.l.n.r Jorgensen. Kongolo, Toornstra, Berghuis en Elia vieren de 2-1

Voor Feyenoord kan het bijna niet meer mis. De Rotterdamse ploeg won gisteren een cruciale wedstrijd in de titelrace van PSV. In De Kuip werden heel veel kansen om zeep geholpen, en dus kon het nog opgelucht ademhalen toen een blunderende Zoet Feyenoord aan een 2-1 overwinning hielp.

Feyenoord begon enorm scherp aan het duel met PSV. PSV was nog niet helemaal wakker, terwijl het toch echt al 14.30 uur was. Jorgensen miste namens Feyenoord al twee erg grote kansen. Eenmaal kwam hij vanaf rechts op de keeper af, en schoot hij hard op de keeper, andermaal kopte hij uit een corner net naast. Na twaalf minuten was het wel raak voor Feyenoord. Jens Toornstra kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoot de bal snoeihard binnen. PSV had nog een tijdje moeite met de felheid van Feyenoord. Die felheid ging op een gegeven moment te ver door toen Berghuis hard door ging op Van Ginkel. Nijhuis, die sowieso niet een hele goede wedstrijd floot, wuifde het weg. PSV was nog een keer ontevreden over een arbitrale beslissing toen Pereiro vlak voor rust werd neergehaald. In mijn ogen was het een strafschop, in die van sommigen niet. Daarom peilde ik het even via twitter en dit kwam eruit.

De lichte meerderheid vond dus van niet. PSV had het lastig maar kwam een half uur voor tijd toch op gelijke hoogte door een geweldig schot van Pereiro. Ruim 10 minuten voor tijd had PSV de wedstrijd zelfs tussen alle verhoudingen in kunnen winnen, toen Bergwijn alleen op Jones afging. Hij werd echter ingehaald door Karsdorp. Mijn mening over Bergwijn is sowieso dat hij echt niet goed genoeg is voor de Nederlandse top.

In de wedstrijd waren er dus al twijfelachtige beslissingen genomen, maar over de beslissing die er acht minuten voor tijd genomen werd viel niet te twisten. De doellijntechnologie gaf een doelpunt aan, dat er op 1mm over de lijn inzat. Het bleek een eigen doelpunt te zijn van Jeroen Zoet, die op de doellijn de bal naar zich toe trok. PSV protesteerde tegen beterweten in: 2-1.

PSV kwam de klap ook niet meer te boven, en verloor. Feyenoord is hierdoor sowieso los van PSV, dat nu 13 punten achter staat. Ajax staat nog altijd vijf punten achter, en blijft ook maar winnen. Wel komt het einde van de competitie steeds dichterbij, en lijkt Feyenoord nu echt op het kampioenschap af te stevenen.