woensdag 22 februari 2017

Voorbeschouwing Ajax-Legia Warschau!

Hallo voetbalfans!

Zo, het is lang geleden dat ik zo een blog begonnen ben. Hopelijk bevalt de nieuwe stijl jullie. Maar vandaag gaan we gewoon weer oud en vertrouwd voorbeschouwen, namelijk op de wedstrijd Ajax-Legia Warschau. Vorige week speelden ze de heenwedstrijd in Polen, die eindigde in 0-0. Morgen staan de twee ploegen in de return tegenover elkaar. Wat zijn de kansen voor Ajax.

Laten we beginnen met de heenwedstrijd van vorige week. Ajax speelde zeer redelijk maar kwam in de hele wedstrijd niet tot een doelpunt. Althans, niet tot een geldig doelpunt. Want na een half uur spelen kreeg Klaassen uit een voorzet van Ziyech de bal heerlijk op de schoen. De keeper pakte de bal, maar in de herhaling bleek de bal duidelijk over de lijn te zijn geweest. Na afloop baalde Klaassen: "Ik zag meteen dat de bal over de lijn was." Ajax kreeg via Dolberg nog een enorme kans op de 0-1, maar de bal kwam net onhandig onder de Deen te liggen, die over knalde. Legia kon eigenlijk maar weinig inbrengen en had eigenlijk alleen na de rode kaart van Kenny Tete het overwicht. De rechtsback van Ajax die wegens ziekte van Joel Veltman mocht spelen pakte twee gele kaarten die allebei een beetje zwaar gestraft waren. Gelukkig is Veltman hersteld, en kan hij morgenavond gewoon weer in de basis starten.

Toen Ajax vorige week uit tegen Legia speelde was het voor een aantal spelers niet de eerste keer. Twee jaar geleden stonden deze ploegen in precies dezelfde fase van de Europa League tegenover elkaar. Ajax startte toen met een thuiswedstrijd die het 1-0 won, door een doelpunt van Arek Milik. Hij speelt vandaag de dag in Italiƫ bij Napoli. Ajax heeft morgen aan 1-0 genoeg. Een week na die 1-0 overwinning won Ajax in de return met 0-3, door goals van Milik (2x) en Viergever. Wat dat betreft lijkt Legia dus beter te zijn geworden dan twee jaar geleden, maar afgaand op de huidige vorm van Legia in de competitie is dat anders. Het staat op een redelijke 3e plaats, maar verloor vorige week van de laatste plaats in Polen.

Ajax is daarentegen erg in vorm na de winterstop. Alle eredivisie-duels tegen PEC Zwolle, FC Utrecht, ADO Den Haag, Roda JC, Sparta en Vitesse werden gewonnen. Wel scoort Ajax moeilijk na de winterstop. In alle zeven wedstrijden die het speelde (incl. Legia) loste het 112 schoten. Het scoorde daar 12 keer in, wat neerkomt op een gemiddelde van 1,7 per wedstrijd, en dat het bijna tien schoten voor een doelpunt nodig heeft.

Ajax kan rekenen op de steun van het publiek. De wedstrijd is al weken stijf uitverkocht. Legia heeft echter het voordeel van de dubbeltellende uitdoelpunten.

Ik denk hierom dat Ajax een goede kans maakt, maar dat zodra Legia scoort het een moeilijk geval wordt. Ik voorspel dan toch winst Ajax.

Wil je passe-partouts voor de ABN AMRO Future Cup winnen? Bekijk dan deze blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten