zaterdag 29 oktober 2016

Voorbeschouwing op geweldige voetbaldag!

Hallo voetbalfans!

Deze zaterdag heeft een aantal prachtige wedstrijden in het vooruitzicht. In Nederland kunnen we vanavond genieten van Vitesse-PSV en Ajax-Excelsior. In het buitenland kunnen we kijken naar Dortmund-Schalke 04, Tottenham-Leicester, Barcelona-Granada, Juventus-Napoli en Alaves-Real Madrid. Alle wedstrijden kun je natuurlijk niet bekijken, maar deze wedstrijden zijn wel het bekijken waard:

Ajax neemt het vanavond om 20.45 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De laatste nederlaag van Ajax dateert van de voorronde Champions League, toen het in Rostov onderuit ging. Sindsdien heeft Ajax zijn zaakjes op orde. Met Excelsior gaat het een stuk minder. De ploeg uit Rotterdam verloor de laatste vijf wedstrijden op rij, en scoorde voor het laatst op 24 september. Als Excelsior vanavond voor een verassing weet te zorgen en wint, zou dat voor het eerst zo zijn. van 19 ontmoetingen tussen Ajax en Excelsior won Ajax er 18 en eindigde er één gelijk. Afgelopen seizoen kende Ajax weinig moeite met Excelsior. De ploeg won door twee goals van Milik en 1 van Klaassen eenvoudig met 3-0. De ontmoeting afgelopen seizoen in Rotterdam was ook geen probleem voor Ajax. Het eindigde in 0-2. Ik voorspel dat het geen moeilijke middag wordt voor de Amsterdammers, en dat het 2-0 wordt. Al  mijn voorspellingen van de eredivisie vind je hier: http://bit.ly/2drp3eF

PSV gaat vanavond op bezoek in Arnhem, waar het het tegen Vitesse opneemt. Vorig seizoen had PSV het heel erg moelijk in het Gelredome. Lange tijd leek Vitesse de ploeg met de meeste kans om te winnen maar Jorrit Hendrix scoorde in de laatste minuut namens PSV het winnende doelpunt. In eigen huis won PSV met 2-0, al klinkt dat ook makkelijker dan het ging. Het had een onterechte strafschop nodig om 20 minuten voor tijd de score te openen. PSV heeft het dit seizoen natuurlijk erg moeilijk met scoren en scoorde in eigen huis slechts drie keer. Vanavond speelt PSV uit en daarin scoorde het er zes. Ik denk zoals je in mijn voorspelschema kunt zien dat Vitesse met 1-0 wint.

De derby in Duitsland: Borussia Dortmund-Schalke 04. Dortmund schoot dit seizoen uit de startblokken maar heeft dat de laatste drie wedstrijden geen vervolg kunnen geven. Tegen Herta en Ingolstadt werd er gelijkgespeeld en tegen Leverkusen werd er zelfs verloren. Schalke begon het seizoen verschrikkelijk maar heeft zich inmiddels herpakt: De laatste zes wedstrijden werd er vijf keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Beide teams speelden door de weeks voor de DFB Pokal. Beiden gingen door maar Dortmund  had daar wel verlenging en strafschoppen voor nodig. Dat ga je wel voelen in de laatste twintig minuten van deze zware wedstrijd. Ik voorspel toch dat Dortmund wint met 3-1, door het thuisvoordeel en uiteindelijk toch betere kwaliteit.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent: Mijn twitter en Facebook zijn 'Voetbalblogs'. En wil je nou mijn volledige voorspelschema van de eredivisie zien, klik dan hier.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten