zondag 16 oktober 2016

PSV leidt weer puntverlies, derby van het noorden & voorbeschouwing op wedstrijden vandaag!

Hallo voetbalfans!

Eindelijk kan ik jullie weer even bij praten over het voetbal. Gisteren speelde PSV een thuiswedstrijd tegen Heracles. Waar de Eindhovenaren dit seizoen toch al te veel punten hadden laten liggen deden ze dat gisteren nog een keer. Het eindigde in een gelijkspel: 1-1. Ook waren er gisteren andere leuke wedstrijden. AZ-Vitesse en FC Groningen-SC Heerenveen bijvoorbeeld. Feyenoord en Ajax komen vandaag in actie.

Het was weer eens hetzelfde liedje bij PSV. Kans op kans miste het en ééntje wist het er te scoren. Het was gisteren niet genoeg voor de winst. Samuel Armenteros zette Heracles zeven minuten voor rust totaal tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. PSV speelde de bal onhandig rond achterin. De bal kwam bij Siem de Jong die zich af liet troeven door Armenteros. De spits van Heracles rondde het vervolgens uitstekend met een laag stiftje af. Voor rust kwam PSV nog op gelijke hoogte. Uit een corner kopte Luuk de Jong op doelman Castro. In de rebound tikte Pereiro de bal het doel in. Bij deze goal ging er een hoop fout in de verdediging van Heracles. Allereerst won Luuk de Jong het kopduel te gemakkelijk en kon hij opmerkelijk veel kracht achter de bal zetten. Vanaf dat moment laat Armenteros Pereiro gewoon lopen en daardoor kan hij de bal simpel binnen tikken. In de tweede helft had PSV nog meer dan genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bergwijn had met een paar gevaarlijke schoten PSV op voorsprong kunnen zetten. Ook invaller Zinchenko sprong te onrustig met diverse kansen om. Als Feyenoord en Ajax vanmiddag winnen, komt PSV dus op negen punten achterstand op Feyenoord en drie op Ajax.

AZ heeft gisteren op de valreep gelijkgespeeld tegen Vitesse. In Alkmaar stond de ploeg van Van de Brom tot dertien minuten voor tijd 0-2 achter, maar wist het die in de slotfase gelijk te trekken door twee goals van invaller Robert Muhren. AZ was in de eerste helft op een 0-1 achterstand gekomen door een geweldige vrije trap van Baker. Hard in de rechterhoek liet hij de doelman kansloos. Halverwege de tweede helft kreeg Vitesse een penalty, die uitstekend benut werd door Ricky van Wolfswinkel. In de 78e minuut bracht AZ de spanning terug. Een schot van Bel Hassani werd gekerd door Room maar in de rebound kopte Muhren de bal keurig binnen: 1-2. Vijf minuten voor tijd kreeg AZ een vrije trap op een mooie plek. De vrije trap zelf was ook erg mooi en viel binnen. Robert Muhren was de held die raak schoot: 2-2.

Groningen heeft gisteren de derby van het noorden met 0-3 verloren van SC Heerenveen. In de 8e minuut zette Zenelli Heerenveen al op voorsprong na een mooie pass van van Amersfoort. Nog voor rust kreeg Davidson een rode kaart voor een opstootje met Zenelli. Een kwartier voor tijd beslist Larsson de wedstrijd. 1 op 1 met de doelman rondde hij prima af. Maar de ellende werd nog groter voor Groningen. Memicevic ontving zijn tweede gele kaart en dus rood. In slotfase werd het ook nog eens 0-3 door Ghoochannejhad. Het verschil tussen FC Groningen en SC Heerenveen is nu erg groot. Heerenveen staat knap 3e en Groningen staat 16e.

Vandaag speelt Feyenoord uit bij NEC. Zoals je waarschijnlijk al wist kun je die wedstrijd live volgen via mijn liveblog, wat onderdeel is van mijn liveblogweek. Voor Feyenoord, nog altijd zonder puntverlies in de eredivisie, staan ook voor vandaag de statistieken er prima voor. 22 keer zegevierden de Rotterdammers uit tegen NEC. Zes keer eindigde het in een gelijkspel en elf keer wist NEC de drie punten in Nijmegen te houden. De laatste keer dat NEC-Feyenoord op het programma stond wist NEC wel te winnen, met 3-1. Dit was tevens de inleiding van een rampzalige periode van Feyenoord, met zever keer verlies oprij. Bij Feyenoord spelen er twee spelers die deze zomer overkwamen van NEC: Brad Jones en Lucas Woudenberg. Ik voorspel dat Feyenoord ondanks de gunstige statistieken het eerste puntverlies van het seizoen gaat leiden en dat het gelijk speelt. Al mijn voorspellingen voor de eredivisie zijn trouwens hier te zien:

ADO wordt al jaren een angstgegner voor Ajax genoemd, alhoewel dat niet te zien is aan de statistieken. Sinds 1980 won ADO slechts 1 keer tegen Ajax. Van 42 keer ADO-Ajax won Ajax 22 keer, eindigde het 9 keer gelijk en won ADO 11 keer. De laatst ontmoeting won Ajax nipt met 0-1 door een goal van Younes. Het duel in Amsterdam eindigde afgelopen seizoen in een 4-0 zege voor Ajax. Ik voorspel dat Ajax met veel moeite zal winnen met 1-3.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Volg me op twitter om ook op de hoogte te blijven van alles rond de liveblogweek: @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En wil jij NEC-Feyenoord of ADO-Ajax volgen via mijn liveblog? Klik dan deze linkjes aan: NEC-Feyenoord, ADO-Ajax