zaterdag 1 oktober 2016

PSV speelt gelijk tegen Rostov, Ajax wint, Feyenoord en AZ verliezen!

Hallo voetbalfans!

Door de weeks heb ik niet geblogd mr is er wel gespeeld. Voor PSV wordt het Champions League-avontuur heel moeilijk na een 2-2 gelijkspel tegen Rostov. Ajax wist wel te winnen, met 1-0 van Standard Luik. Feyenoord verloor nipt met 1-0 van Feyenoord en AZ werd ingemaakt door Zenti met 5-0.

PSV heeft de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gelijk gespeeld tegen FK Rostov. In Rusland kwamen de Eindhovenaren niet verder dan 2-2. Een overwintering in de Champions League wordt daardoor heel erg moeilijk. PSV kwam na acht minuten al op achterstand door Poloz. Oog in oog met Zoet schoot hij prima binnen. Heel lang hoefde PSV niet tegen een achterstand aan te kijken, want een van richting veranderd schot van Pröpper vloog raak. Acht minuten voor rust kwam Rostov weer op voorsprong. Een goed schot van Poloz zette PSV weer terug bij af. Het leek erop dat PSV met een achterstand ging rusten maar vlak voor rust trk de Jong met een kopbal de stand weer gelijk. In de tweede helft had Pröpper uit een penalty de winst naar PSV toe kunnen trekken, maar geloof het of niet. Hij miste een strafschop. Wat mij betreft was het ook geen goede keuze om Pröpper die strafschop te laten nemen. Voor PSV lijkt het er dus op dat het dit jaar geen Champions League-overwintering wordt.

Met Ajax gaat het wat beter in Europa. Nadat in de vorige speelronde Panathinaikos met 1-2 werd verslagen werd donderdag Standard Luik met 1-0 van zich afgezet. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van Kasper Dolberg. De 18-jarige spits ontving de bal van Traore en bleef rustig voor de keeper. Hij schoof de bal keurig in de verre hoek. Ajax speelde zeer degelijk, maar in de slotfase werd het toch nog gevaarlijk voor de Amsterdammers. Domké raakte op schitterende wijze de lat, en op een tweede schot van hem wist Onana te redden. Ajax staat dus bovenaan in de poule, en gaat op 20 oktober uit bij Celta de Vigo de koppositie verdedigen.

Feyenoord heeft donderdag tegen Fenerbahçe de goede lijn niet door kunnen trekken. In Turkije ging de ploeg van van Bronckhorst met 1-0 onderuit. In de 18e minuut scoorde Emenike op hele mooie wijze de 1-0. Kuyt verloor de bal op het middenveld en Fenerbahce schakelde razendsnel om. Emenike kwam vanaf rechts en schoot de bal geweldig in de verre hoek. In de slotfase kwam Feyenoord nog wel tot redelijke kansen maar een gelijkmaker zat er toch niet meer in. Feyenoord staat nu gedeeld met Manchester United 2e. Op onderling resultaat zou Feyenoord dan tot nu toe doorgaan, maar Feyenoord moet ook nog een keer op bezoek in Engeland.

AZ is hard onderuit gegaan tegen Zenit. De Alkmaarders verloren met maar liefst 5-0. Tot de rust wist AZ de schade nog beperkt te houden tot 1-0. Het doelpunt was Kokorin. Maar na rust lieten de treffers ook niet lang op zich wachten. Giuliano benutte de rebound en tekende voor de 2-0. Uiteindelijk zorgden opnieuw Kokorin, Criscito en Shatov voor een 5-0 eindstand. Voor AZ wordt het nu moeilijk om te overwinteren, maar het is niet onmogelijk. Het staat nu gedeeld 3e en 4e met Makkabi tel Aviv. Dundalk staat 2e met  vier punten. Zenit lijkt toch zeker door te gaan met zes punten.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter: @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. Al is het misschien veel interessanter om al mijn voorspellingen voor de eredivsie te zien: http://bit.ly/2drp3eF .Wist je trouwens al van mijn liveblogweek? Van 14 oktober tot en met 23 oktober ga ik heel veel wedstrijden voor jullie livebloggen. Dan hoop ik jullie dan, of gewoon morgen weer te zien, bij een nieuwe blog!