maandag 17 oktober 2016

Ajax en Feyenoord gaan met zege richting belangrijke periode!

Hallo voetbalfans!

Feyenoord en Ajax gaan beiden een lastige periode tegemoet met daarin een belangrijk Europa League duel en natuurlijk de klassieker tegen elkaar. Daarna volgt een bekerduel, met voor beiden een wedstrijd die normaal gesproken gewonnen moet worden. Die periode zijn ze beiden ingegaan met een overwinning, die van Feyenoord iets moeizamer dan die van Ajax.

Feyenoord is gisteren  in de slotminuut toch nog NEC voorbij gegaan. Enkele fans van de Rotterdamse club volgden tot de laatste minuut gespannen mijn liveblog en zagen Michiel Kramer in de extra tijd de winnende treffer binnenkoppen. NEC was in de 8e minuut al op een 1-0 voorsprong gekomen door Rayhi. Een schot half uit stand werd niet gekeerd door Jones die de bal liet glippen. NEC verdedigde stug, ook in de tweede helft maar 10 minuten voor tijd kwam Feyenoord toch langs zij. Een schot van Berghuis stuitte via de binnenkant van de paal richting de rechterkant van het doel. Daar stond Kuyt die de bal probeerde binnen te tikken Jones kon de bal nog net keren, maar vervolgens tikte Jorgensen op de doellijn de 1-1 binnen. In de extra tijd ging Feyenoord er alsnog met de overwinning vandoor. Uit een vrije trap kwam Jorgensen aan de zijkant van het strafschopgebied in totale vrijheid. Hij schoot de bal opnieuw op de paal en daarna kwam de bal tegen het hoofd van Kramer die de 1-2 binnenknikte. Zo heeft Feyenoord uit negen wedstrijden nog steeds de maximale score.

Bij Ajax verliep het gisteren allemaal wat gemakkelijker. Tegen ADO Den Haag wonnen de Amsterdammers met 0-2. Ajax had al een doelpunt gescoord na een kwartier maar de kopbal van Traore werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Even later kwam Ajax alsnog op voorsprong Het begon bij een ingooi van Klaassen op de volledig vrij staande Schöne. Vervolgens werd Klaassen ook helemaal vrijgelaten door de ADO-defensie. Schöne zette met een mooi lobje Klaassen vrij voor de keeper. Na een mooie aanname zette de aanvoerder zijn ploeg keurig op een 0-1 voorsprong. In de eerste helft waren er voor Ajax al genoeg kansen om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Een hard afstandsschot van Dolberg ketste tegen de lat. Een lobje van Younes ging over het doel. In de tweede helft gooide Ajax de wedstrijd wel in het slot. Younes besloot een schitterende actie waarin hij twee man te kijk zette met een uitstekende steekpass op Traore. De aanvaller die tot dat moment slordig was geweest bleef nu zeer kalm en rondde af: 0-2. Ajax kan dus met een goed gevoel naar Spanje afreizen waar het donderdag het o-zo-belangrijke duel speelt tegen Celta de Vigo.

Zoals je misschien wel wist ben ik bezig met een 9-daagse liveblogweek. Vanavond om 21.00u geef ik verslag van Liverpool - United. De link wordt nog via mijn Facebook (voetbalblogs) en mijn twitter (@voetbalblogs) gedeeld dus houd die in de gaten.