zaterdag 22 oktober 2016

PSV leidt kansloze nederlaag, Feyenoord wint, Ajax speelt gelijk en AZ is klaar in Europa!

Hallo voetbalfans!

Doordeweeks is er door vier  Nederlandse clubs gevoetbald in Europa, en het lijkt erop dat we met drie clubs naar de zestiende finales van de Europa League gaan. PSV was kansloos in München en lijkt ook geen kans meer te maken op overwintering in de Champions League. Het thuisduel met Rostov zal er waarschijnlijk om draaien of ze wel de zestiende finales van de Europa League halen. Feyenoord won knap met 1-0 van Zorya Luhansk en staat door onderling resultaat tegen United bovenaan in groep b. Ajax speelde met 2-2 gelijk tegen Celta De Vigo, en staat daardoor nog altijd ook bovenaan in de poule. AZ lijkt helemaal klaar in de Europa League. Door de nederlaag van gisteravond tegen Maccabi Tel Aviv staat het onderaan in groep D.

PSV mag na het verlies in München nog slechts hopen op de volgende ronde van de Europa League. Woesndag avond waren de Eindhovenaren kansloos tegen de Duitse grootmacht. Arjen Robben speelde tegen zijn oude club en was gelijk bepalend met een assist op de 1-0. Bij een corner stonden alle PSV'ers niet op te letten terwijl de corner al genomen was door Robben. Müller kreeg de bal en hij schoot binnen. Na 20 minuten verdubbelde Bayern via Kimmich de voorsprong. De voorzet van Alaba werd zomaar vrij ingekopt door Kimmich. Vlak voor rust wist PSV nog iets terug te doen. Narsingh werd weggestuurd en rondde de zeldzame kans geweldig af. Toch kwam PSV geen moment echt in de wedstrijd. Wel had het via Pereiro één goede kans op de 2-2. Neuer redde uitstekend. Een half uur voor tijd besliste Bayern de wedstrijd. Een schot van Robben werd nog gekeerd door Zoet, maar in de rebound kopte Lewandowski de beslissing binnen. Tot slot scoorde Robben nog tegen zijn oude club. Een kopbal over Zoet heen zorgde voor de 4-1.

Feyenoord kan met vertrouwen richting de klassieker van morgen. Donderdag wonnen de Rotterdammers met 1-0 van Zorya Luhansk. Feyenoord begon  met Kuyt op de bank, die gespaard werd voor de klassieker zondag. Tien minuten na rust scoorde Jorgensen het enige doelpunt van de wedstrijd, al mag 80% van die goal op naam van Bilal Basasikoglu geschreven worden Hij onderschept de bal en geeft voor op Jorgensen die de bal binnenwerkt. Door deze overwinning staat Feyenoord bovenaan in de groep. Wel slechts op onderling resultaat.

Ajax is ook prima op koers om de volgende ronde van de Europa League te halen. Donderdag reisde het af naar Spanje om in een duel met Celta De Vigo de koppositie te verdedigen. De koppositie hielt Ajax door een 2-2 gelijkspel. Ajax was na 20 minuten op een 0-1 voorsprong gekomen door Hakim Ziyech. Voorafgaand aan de actie van Ziyech waarin hij een speler uitkapte en vervolgens in de linkerhoek tikte maakte Dolberg een goede dribbel waarin hij een speler van Celta een panna gaf en een mooie pass op Ziyech. Twaalf minuten na de goal van Ziyech scoorde Fontas namens Celta De Vigo de gelijkmaker. Uit een vrije trap krijgt hij de bal perfect op zijn hak en de bal belandt in het doel: 1-1. Twintig minuten voor tijd leek Ajax zichzelf al te gaan verzekeren van overwintering in Europa. Amin Younes zette met een geweldige goal zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Helaas hielt Ajax ook deze stand niet vast. Zeven minuten voor tijd zorgde invaller Orellana met een geweldig schot voor de 2-2. Uiteindelijk kon Ajax tevreden zijn met 2-2 want hierdoor staat het alsnog veilig op de nummer 1 en heeft het nog slechts één overwinning nodig om door te gaan.

Voor AZ zit het Europese seizoen er zo goed als op. Gisteravond verloor de ploeg van Van De Brom met 1-3 van Maccabi Tel Aviv. Nadat AZ in de eerste helft matig speelde en een 0-1 van Scarione te verwerken kreeg, leek het weer op te leven toen Mühren twintig minuten voor tijd de gelijkmaker binnen schoot. Helaas kon AZ niet winnen, en bleef het ook niet bij een gelijkspel: Golasa velde AZ met een mooie goal. AZ staat nu laatste in de poule en heeft een wonder nodig om nog door te gaan.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan even een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Was je al op de hoogte van mijn liveblogweek? Hij is al bijna afgelopen maar vanavond en morgen ga ik nog livebloggen. Vanavond ga ik PSV-Sparta livebloggen en morgen de Klassieker: Feyenoord-Ajax. De linkjes van die liveblogs worden op mijn twitter gedeeld dus houd die in de gaten: @voetbalblogs. Like ook mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie vanavond te zien bij de liveblog van PSV-Sparta, of morgen bij Feyenoord-Ajax.