dinsdag 25 oktober 2016

Nabeschouwing op de klassieker & het tweeluik tussen PSV en Sparta!

Hallo voetbalfans!

Het afgelopen weekend was natuurlijk het weekend van de klassieker: Feyenoord-Ajax. Een spannende en meeslepende wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. PSV mocht geen punten verspelen tegen Sparta en deed dat ook niet. Vanavond staan deze twee ploegen opnieuw tegenover elkaar. Nu in het bekertoernooi, in Rotterdam.

De voorsprong van Feyenoord op Ajax bedraagt nog steeds vijf punten. Afgelopen zondag eindigde de klassieker in een gelijkspel: In de eerste helft was Feyenoord een stuk beter, en kreeg het drie enorme kansen op 1-0. Met name de laatste kans voor Botteghin was enorm. Vanaf de vijf meter lijn schiet hij veel te wild over. Na rust kwam Ajax op voorsprong. Kasper Dolberg kwam voorbij zijn directer tegenstander, en stiftte de bal uitstekend over de doelman heen. De 0-1 van Ajax was misschien een beetje tegen de verhouding in, maar op basis van de tweede helft was een gelijkspel toch wel verdiend, al leek het er lange tijd op dat Ajax de 0-1 over de streep ging trekken. Vijf minuten voor tijd kopte Kuyt de gelijkmaker binnen. Hij won het kopduel van Dijks en kopte via de binnenkant van de paal raak. Na afloop praatten veel mensen erover dat Feyenoord misschien wel had moeten winnen. De statistieken zeggen eigenlijk van niet: In de gehele wedstrijd had Feyenoord twee schoten op doel en Ajax vier. Het balbezit lag nagenoeg gelijk: 52% voor Feyenoord, 48% voor Ajax.

PSV en Sparta staan vanavond voor de tweede keer in vier dagen tegenover elkaar. Afgelopen zaterdag won PSV met heel veel moeite met 1-0. Bart Ramselaar zorgde een klein kwartiertje voor tijd oog in oog met de keeper voor het enige, en dus ook winnende doelpunt. Kan PSV vanavond, in Rotterdam op het kasteel hetzelfde vertonen. Een plek in de derde ronde van de KNVB Beker staat op het spel. Deze twee ploegen stonden ooit eerder tegenover elkaar in de beker. Zo'n 30 jaar geleden. Op het internet zijn er geen dingen meer van bewaard gebleven, maar Sparta won van PSV. Dit zegt natuurlijk niets, aangezien het al zolang geleden is. Wat wel iets zegt is dat Sparta uit de laatste wedstrijd acht punten pakte, en PSV 9. Als we naar een andere statistiek kijken wordt het wel een spannende en doelpuntmagere avond: In de laatste vijf eredivisie-duels van beiden scoorden beiden gemiddeld 1,2 doelpunten. Als we niet alleen naar de eredivisie kijken komt PSV zelfs op ietsje minder uit, maar dat komt ook door het lastige uitduel tegen Bayern. Als ik naar alle statistieken kijk voorspel ik toch dat PSV door zal gaan. Ik voorspel een 0-0 na 90 minuten, en een 0-1 winst voor PSV na verlenging.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie snel weer te zien bij een volgende blog.