zondag 14 mei 2017

Feyenoord kampioen van Nederland

Het kon ook eigenlijk niet meer anders na het verlies van Ajax in Eindhoven, maar de beslissing is uiteindelijk op de laatste dag van de competitie gevallen. Feyenoord is kampioen van Nederland. Tegen Heracles werd er met 3-1 gewonnen door drie goals van Dirk Kuyt.

Heel Rotterdam stond in vuur en vlam aan het begin van de wedstrijd, en dat werd zeker niet minder toen Dirk Kuyt al na 43 seconden de 1-0 binnen schoot. Te Wierik gleed onhandig uit in de eigen zestien en Kuyt pikte de bal simpel op en schoot keihard raak. Vanaf toen was het eigenlijk meteen al duidelijk dat Heracles geen moment aanspraak zou maken op de play-offs, en Ajax op de titel. Een paar minuten later werd de wedstrijd al beslist. Kuyt kopte een bal prima binnen.

Ondertussen kwam Ajax op een 0-1 voorsprong bij Willem II door een goal van Kasper Dolberg. De spits tikte de bal na een goede aanval binnen. Het had in Tilburg veel weg van een 'zomeravondvoetbal' wedstrijd. Ook de supporters van Ajax leken het wel prima te vinden, met oog op de Europa League finale, over tien dagen in Stockholm.

De tweede helft bij Feyenoord was ook niet heel spannend. Als kers op de taart benutte Kuyt nog een penalty zes minuten voor tijd. In de laatste minuut scoorde Van Ooijen nog voor Heracles, maar dat betekende niets meer. Ajax won met 1-3 bij Willem II, maar had er niets meer aan, en deed er ook nog weinig voor. Feyenoord is na een heel seizoen bovenaan staan, kampioen van Nederland. Feest in Rotterdam.