zondag 14 mei 2017

Eredivisie afgelopen: Dit zijn de wedstrijden die u de komende tijd kunt zien!

Hallo voetbalfans!

Helaas, helaas, het mooie voetbalseizoen in Nederland is gisteren ten einde gekomen. Nu duurt het wel weer even voor de competitie weer begint. Maar de komende tijd is zeker niet zonder wedstrijden. Dit is het wedstrijdprogramma voor de komende tijd.

17 mei:
18.30 uur: SC Heerenveen - FC Utrecht
20.45 uur: FC Groningen - AZ
20.45 uur: Southampton - Manchester United
Jaja, over drie dagen beginnen de play-offs voor de voorrondes voor Europees voetbal. Feyenoord gaat al direct naar de Champions League, Ajax moet daar Europese voorrondes voor spelen, tenzij de ploeg de Europa League wint. PSV moet voorrondes voor de Europa League spelen. Maar dat mag nog één ploeg gaan doen. De halve finales van de play-offs beginnen op 17 mei, en zijn te zien bij FoxSports. Voor kaarten voor de thuisduels van Heerenveen en Groningen dien je een clubcard te hebben. Voor ziggo-sport abonnees is het wellicht ook nog interessant om de finale-tegenstander van Ajax aan het werk te zien: Manchester United moet in de Premier League nog aan de bak.

18 mei:
18.30 uur: Helmond Sport - Roda JC

19,45 uur:MVV - SC Cambuur
19.45 uur: FC Volendam - NAC Breda
20.45 uur: FC Emmen - NEC
Iets minder mooie affiches, maar voor de liefhebber wel leuk. NEC en Roda gaan hard hun best doen om in de eredvisie te blijven, terwijl Helmond, MVV, NAC, Cambuur, Volendam en FC Emmen daar juist naar willen promoveren. Er mogen twee ploegen aankomend seizoen de eredivisie in. NEC lijkt daar een favoriet voor, maar wie weet kan Emmen voor een verrassing zorgen. Kaarten voor het thuisduel van Emmen zijn vanaf 9,-. Kinderen kunnen vanaf €2,25 naar binnen. Een kaartje bij Helmond sport is vanaf 10,- en voor de jeugd t/m 12 7,-. MVV hanteert dezelfde prijs als Helmond, maar de jeugd kan daar voor 5,- naar binnen. Alle wedstrijden worden overigens uitgezonden op FoxSports. De samenvattingen zijn 's nachts te zien op Veronica.


20 mei:
18.30 uur: FC Utrecht - SC Heerenveen
20.45 uur: AZ-FC Groningen
Eigenlijk krijg je de eerste periode na de eredivisie geen moment rust, want twee dagen later zijn er alweer de returns van de halve finales in de play-offs om Europees voetbal. Wie gaan er naar de finale? Voor AZ geldt een clubcard-verplichting om kaarten te kopen. FC Utrecht hanteert een erg goedkope prijs: Overal in het stadion kost een kaartje 15,-, en voor de jeugd 10,-.

21 mei:
12.30 uur: Roda JC - Helmond Sport
14.30 uur: SC Cambuur - MVV
14.30 uur: NAC Breda - FC Volendam
16.45 uur: NEC- FC Emmen
En een dag later zijn daar alweer de returns voor de promotie/degradatie. Als je niet geïnteresseerd bent in de kaarten kun je dit stukje overslaan. Roda JC maakt de kaarten niet heel duur: 10,- voor volwassenen en 5,- voor kinderen. De rest is nog niet in de verkoop of heeft een clubcard verplichting.

24 mei:
20.45 uur: Ajax - Manchester United 
Op 24 mei staat Ajax voor het eerst sinds 21 jaar in de finale van de Europa League, toen nog Uefa Cup. De wedstrijd wordt uitgezonden op FoxSports en op RTL7. Op FoxSports word je de hele dag voorbereid met 'Road to the final' en herhalingen van Ajax-Schalke en Ajax-Lyon. Normale kaarten zijn 77,50, maar als je geen voorrang hebt bij het kopen van kaarten heb je weinig kans. Supporters verkopen de kaarten massaal door op marktplaats, voor soms wel 4.000 euro. Ook de vluchten naar Stockholm worden steeds duurder. Voor Ajax-supporters is er ook een alternatief om de wedstrijd te kijken: het wordt dit jaar op een groot scherm op het museumplein vertoond. Mocht Ajax winnen dan zal de huldiging de volgende dag ook op het museumplein zijn.

25 mei: 
18.30 uur: heenwedstrijd 1e finale promotie/degradatie
19.45 uur: heenwedstrijd 2e finale promotie degradatie
20:45 uur: heenwedstrijd finale play-offs Europees ticket
Het is misschien ingewikkeld maar in de strijd om promotie/degradatie worden er twee finales gespeeld, met beide een heen en terug wedstrijd. Dit komt omdat er twee ploegen kunnen promoveren naar de eredivisie, en er twee degraderen naar de Jupiler League. In de strijd om Europees voetbal wordt ook de heenwedstrijd gespeeld. Van al deze wedstrijden weten we uiteraard nog niet welke ploegen daarin komen te staan. 

28 mei:
12.30 uur: return finale play-offs Europees ticket
14.30 uur: return 1e finale promotie/degradatie
16.45 uur: return 2e finale promotie/degradatie
De returns van de play-offs worden op deze dag gespeeld.

3 juni:
20.45 uur: Juventus - Real Madrid

Het hele seizoen is er al op Ziggo Sport en op Veronica Champions League te zien. En op 3 juni is de finale. Juventus en Real Madrid kwamen zonder al te veel problemen de halve finales door, en staan op 3 juni als einde van het voetbalseizoen tegenover elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten