zaterdag 25 maart 2017

Voorbeschouwing Bulgarije-Nederland!

Hallo voetbalfans!

Vanavond staat er een belangrijke wedstrijd op de planning voor het Nederlands Elftal tegen Bulgarije. Als het wint kan Nederland Bulgarije definitief geen concurrent meer maken. Concurrenten Zweden en Frankrijk spelen vandaag ook.

Jullie snappen het waarschijnlijk allemaal, maar ik ga het toch nog even uitleggen: Nederland zit in een poule samen met Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland, Luxemburg voor de kwalificatie van het WK 2018. Nederland staat daarin op de 2e plek met zeven punten, drie minder dan Frankrijk. Zweden heeft evenveel punten als Nederland, maar Nederland heeft een iets beter doelsaldo. Voor de kwalificatie geldt dat de 1e plaats directe doorgang naar het WK van 2018 krijgt, de 2e plek moet nog play-offs spelen. Voor de rest is het einde verhaal.

Laten we beginnen met de selectie van het Nederlands Elftal. Ik postte twee weken terug deze foto op Instagram van de selectie en ik vroeg wat jullie ervan vonden. Hier ontbreken Matthijs de Ligt, Wesley Sneijder en Kenny Tete nog, die toen nog niet waren opgeroepen.
Jullie reageerden er vrij duidelijk op, namelijk waarom Van Persie niet was geselecteerd. Eerlijk gezegd vind ik Van Persie momenteel niet de nummer 1 spits van het Nederlands Elftal. Ik zie liever Vincent Janssen, maar Van Persie zou zeker een goed tweede keus zijn. Beter dan Bas Dost bijvoorbeeld. 

Vier jaar geleden speelde Nederland voor het laatst tegen Bulgarije tijdens een oefenwedstrijd in Amsterdam. Nederland kwam vlak voor rust op voorsprong door Van Persie, de man die er deze keer niet bij is, maar gaf het na rust weg en verloor met 1-2. De ontmoeting daarvoor was in 2007, toen Nederland wel met 2-0 won. Geen speler die toen op het veld stond zit nu nog in de selectie, uiteraard.

We gaan naar de concurrenten van Nederland, waarvan de prestatie die zij leveren misschien nog wel net zo belangrijk is. Zweden speelt thuis tegen Wit-Rusland, en daar wordt niet vanuit gegaan dat Zweden daar punten in gaat verspelen. Sterker nog: Nederland moet vanavond waarschijnlijk veel gaan scoren om de 2e plek vast te houden, en heel heel heel misschien wel op de 1e plek te komen, maar dan moet Frankrijk uit bij Luxemburg verliezen: De ploeg die onderaan staat in de poule. Het lijkt er dus op dat het best wat Nederland kan overkomen deze rond, het vasthouden van de 2e plek is.


Wil je passe-partouts voor de ABN AMRO Future Cup winnen? Bekijk dan deze blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten