woensdag 15 maart 2017

Voorbeschouwing Ajax-Kopenhagen!

Hallo voetbalfans!

Ajax is de laatste Nederlandse ploeg in Europa, en het zal een groot karwei worden om dat zo te houden. Tegen Kopenhagen zal het de 2-1 nederlaag van vorige week moeten wegwerken, om door te gaan naar de kwartfinales van de Europa League, wat een geweldige prestatie zou zijn.

Ter beginnen met vorige week. Ajax begon slecht aan de wedstrijd en kwam na een halve minuut op een 1-0 achterstand door Falk. Na een korte combinatie liet Van De Beek, de vervanger van Ziyech Falk geheel lopen. De middenvelder van Kopenhagen benutte die kans ook wel uitstekend, en schoot hard raak. Ajax herpakte zich na een tijdje wel, en kwam in de 32e minuut op gelijke hoogte door een mooie goal van Dolberg. De voorzet van Klaassen werd uitstekend afgewerkt door de Deen. Na rust was Ajax veel beter dan Kopenhagen, maar viel de winnende treffer toch de andere kant op. Cornelius kopte de 2-1 binnen en gaf Kopenhagen een veel betere uitgangspositie dan wat het had kunnen zijn. Ajax had in de slotminuut van het duel eigenlijk ook nog een doelpunt goedgekeurd moeten krijgen, maar het oordeel van de scheidsrechter was anders: Dolberg zou geduwd hebben, en de treffer werd geannuleerd. Ajax zal dus sowieso moeten scoren in Amsterdam. Een 1-0 overwinning als het op Legia boekte eerder dit toernooi, zou ook dit maal weer genoeg zijn.

Voor het duel van morgen beschikt Ajax weer over Sanchez en Veltman, die terugkeren van een schorsing. Wel mist Ajax Klaassen die vorige week geel kreeg voor protesteren na de niet goedgekeurde goal van Dolberg. Kopenhagen mist de doelpuntmaker van vorige week, Rasmus Falk. Hij is er wegens een blessure niet bij. Dat geldt ook voor Zanka, die geel pakte vorige week.

Ajax speelde al eens tegen Kopenhagen, in de Champions League toen nog. Het won toen uit met 1-2, maar verloor thuis met 0-2. Ook in 2001 bleek Kopenhagen te sterk voor Ajax, en schakelde het na de 0-0 in Denemarken, Ajax in Amsterdam uit door 0-1 te winnen.

De statistieken zijn niet allergunstigst voor Ajax, maar het kan zich vasthouden aan het gemaakte uitdoelpunt dat het maakte, maar het moet nog altijd wel scoren, en zie dat maar eens te doen tegen de minst gepasseerde defensie van Denemarken.


Wil je passe-partouts voor de ABN AMRO Future Cup winnen? Bekijk dan deze blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten