woensdag 1 maart 2017

Vitesse bekerfinalist na zege op Sparta

Vitesse viert feest nadat het de finale heeft gehaald

Ondanks dat op de ranglijst een groot verschil tussen Sparta en Vitesse te zien was, gaven veel mensen Sparta een goede kans, in de halve finale. Maar Sparta bleek buiten kunnen te moeten presteren gisteravond. Vitesse bleek gewoon beter, en won met 1-2.

Het begon redelijk gelijk op, en Sparta had in de 12e minuut de eerste kans van de wedstrijd. Cabral kwam in een mooie positie op de rand van het strafschopgebied, maar hij schoot naast. Het was Vitesse dat een minuut later wel toesloeg. Lewis Baker schoot van afstand hard op doel. Het was een goed schot maar Sparta-doelman Kortsmit had de bal echt moeten hebben. Heel veel passes kwamen niet aan bij Sparta, en dat resulteerde in bijna geen kansen. Twintig minuten voor tijd was het weer Baker die na een goede combinatie met Rashica zijn tweede van de wedstrijd maakte, en de wedstrijd leek te beslissen. Maar beslist was het nog niet, want het werd nog even heel erg spannend op het moment dat Kashia de bal het eigen doel in tikte. Sparta opende vanaf dat moment een absoluut slotoffensief en kwam ook nog tot kansen. Heel Rotterdam schreeuwde zelfs om een penalty nadat de bal tegen de arm van Kashia aan kwam. Scheidsrechter van Boekel wilde hier niet aan. Ook zonder een strafschop had Sparta nog kansen, Pogba kopte een bal over en Goodwin had het vizier bij een vrije trap niet op scherp. Hetzelfde resultaat. En dus bleef het bij 1-2 en is Vitesse de eerste finalist van de KNVB Beker. Als Baker in de finale twee goals maakt, is hij topscorer van de beker, wat me opzich wel weer grappig lijkt.

Vitesse-trainer Henk Fraser was erg blij met de overwinning: "Vandaag was het doel de finale halen en volgende wedstrijd is er weer een heel ander doel". Wel geeft hij aan dat hij ook erg veel waard hecht aan het winnen van die finale "Ik ben al mijn halve finales zelf ook vergeten, het gaat om de finale. Die moet je ook winnen anders heb je nog niks".

De finale is op 30 april in de Kuip. De tegenstander van Vitesse wordt vanavond bepaald, bij de wedstrijd AZ-Cambuur.

Kaarten winnen voor de ABN AMRO Future Cup? Lees dan deze blog eens.