donderdag 9 maart 2017

Comeback van de eeuw brengt Barça naar kwartfinale

Zeven minuten voor tijd geloofden mensen het wel en zappten ze weg, of verlieten het stadion. Niet wetend dat ze daarmee een historische comeback zouden missen. Barcelona moest na de tegentreffer minimaal met 6-1 winnen, en dat deden ze op onmogelijke wijze ook.

Barcelona ging razend van start, toen Suarez al in de 3e minuut koppend de 1-0 maakte, met dank aan de doellijntechnologie. De treffer was uiteindelijk vrij ruim over de lijn geweest. Maar goed, vanaf dat moment moest Barça er nog minstens drie maken voor verlenging en geen tegendoelpunt krijgen. Beide ploegen hadden in de 1e helft een penalty kunnen krijgen, maar Neymar had de naam tegen bij de scheidsrechter, en PSG kreeg geen penalty voor een handsbal. Enkele minuten voor rust kwam Barcelona wel op 2-0. Een mooie aanval met daarin Iniesta en Suarez betrokken, werd door verdediger Kurzawa ongelukkig in eigen doel verwerkt. Snel na rust kreeg Barcelona een penalty, waar de meningen over verschilden. Neymar ging buitenom het strafschop gebied in, en de tegenstander van hem struikelde, maar dook daarbij wel heel ver vooruit om Neymar de weg te versperren. Neymar struikelde erover heen en kreeg een strafschop. Terecht naar mijn mening. Messi benutte de penalty feilloos, met een hard schot in de linkerhoek. Toen moest Barça er opeens nog maar één maken om een verlenging af te dwingen. Maar de beslissende klap leek aan de andere kant te vallen. Cavani volleerde de bal snoeihard bovenin het doel. Ter Stegen kansloos. Het leek gedaan, of beter gezegd: het was gedaan. Zo dachten ook sommige nieuwssites.

Maar in de 88e minuut scoorde Neymar uit een schitterende vrije trap de 4-1. De treffer werd nauwelijks gevierd, ook door het publiek niet. De commentator zei zelf: 'Maar het is te laat'. Dat bleek niet zo. Op het moment dat de extra tijd inging (vijf minuten) kreeg Barcelona een penalty, door een wel heel dubieuze beslissing van de scheidsrechter. Mijn enige verklaring is dat hij erachter staat en dat hij alleen de verdediger voor Suarez zijn hand uit ziet steken. Het was Neymar die deze keer de penalty benutte. In de allerlaatste seconde deed Roberto het. Door met de punt van seizoen de voorzet van Messi te benutten bracht hij Barcelona op historische wijze naar de volgende ronde.