zaterdag 1 april 2017

Voorbeschouwing Ajax-Feyenoord + LAATSTE KANS GIVEAWAY!

Hallo voetbalfans!

De klassieker van Nederland, vandaag op het programma, en het kampioenschap kan er zelfs mee beslist worden: Jawel: Vandaag is Ajax-Feyenoord!

Voor Ajax wordt het dit seizoen heel lastig om Feyenoord nog in te halen. Het verschil tussen beiden is momenteel 6 punten. Alleen als Ajax vanmiddag dat gat naar drie weet te verkleinen blijft het nog spannend. Mocht Ajax niet winnen, dan moet het hopen op de 2e plaats, en misschien een enorme stunt in de Europa League waar het nog altijd in zit.

Vorig jaar werd er door Ajax gewonnen. In de Amsterdam ArenA kwam Feyenoord toen na 14 minuten met 0-1 voor door Jens Toornstra. maar wist Ajax het door goals van Amin Younes en Riechedly Bazoer om te draaien.

Eerder dit seizoen stonden de ploegen in Rotterdam tegenover elkaar. Ajax leek er toen met de 0-1 winst vandoor te gaan door een doelpunt van Kasper Dolberg, maar in de slotminuten kopte Kuyt de gelijkmaker binnen. Een doelpunt dat wel eens dit hele seizoen zou kunnen gaan beslissen.

Feyenoord staat momenteel bovenaan maar de kans dat ze die positie verstevigen dit weekend is volgens de statistieken niet heel erg groot. Feyenoord wacht namelijk op de eerste overwinning bij Ajax in 14 jaar. Toen het dat 14 jaar geleden voor het laatst deed, was het nota bene Dirk Kuyt die de winnende 1-2 binnenschoot.

Beide ploegen missen vanmiddag een belangrijke speler. Kasper Dolberg ontbrak de laatste trainingen en moet de Klassieker voorbij laten gaan. De tegenvaller voor Feyenoord is dat Tony Vilhena wegens een schorsing er niet bij is. Feyenoord ging hard in beroep tegen het oordeel van de KNVB, waardoor Vilhena tegen Heerenveen nog mee mocht spelen. In die wedstrijd maakte hij overigens de winnende treffer. Feyenoord verspeelt dit seizoen vrij weinig punten en daarom is het ook opvallend dat als Vilhena er niet bij was dit seizoen, de ploeg gemiddeld een heel punt minder pakte. Voor Nicolai Jorgensen was de Klassieker lang een twijfelgeval, maar hij kan gewoon meedoen.

Ik voorspel dat vandaag de titelstrijd definitief beslist wordt, door een 1-1 gelijkspel. Ajax kan het daarna niet meer inhalen.

En voor ik deze blog afsluit: Je hebt nog één week om mee te doen aan de winactie van 2x2 passe-partouts voor de ABN AMRO Future Cup! Klik hier om te zien wat je daarvoor moet doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten