maandag 17 april 2017

Feyenoord houdt kleine voorsprong na zege op Utrecht

Ondanks dat het gat met Ajax is verkleind met 1 punt, en het weer ongekend spannend is, is Feyenoord toch weer een stapje dichterbij het kampioenschap. Gistermiddag wonnen de Rotterdammers met 2-0 van FC Utrecht. Ook Ajax won, en met nog drie wedstrijden te gaan heeft Feyenoord nog alles in eigen hand.

Feyenoord kwam in de 5e minuut voor het eerst gevaarlijk bij het doel van FC Utrecht. Ayoub leverde de bal zomaar in bij Elia. Via een omweg kreeg hij de bal naar Toornstra. Zijn schot werd geblokt. Ook enkele seconden daarna was Feyenoord dichtbij, maar het schot van Berghuis werd gekeerd door Jensen. Na een ruim half uur was Utrecht voor het eerst heel dichtbij een goal. Kerk kreeg een lange bal van Ambrabat, en omspeelde de keeper. Vervolgens schoot hij de bal iets vanaf de zijkant op de paal. Zes minuten voor rust deed Toornstra weer een poging namens Feyenoord, maar Jensen keerde het harde schot van de middenvelder. Kort na rust kwam Feyenoord wel op voorsprong. Na doorkoppen van Jorgensen schoot Toornstra de bal perfect over Jensen heen: 1-0. Tien minuten voor tijd besliste Elia het duel met een geweldige goal. Vanaf links schoot hij hard, half hoog, in de rechter hoek. Feyenoord kwam niet meer in de problemen en stelde de overwinning veilig.

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Feyenoord nog 1 punt voorsprong op Ajax. Voor Feyenoord resteren nog de wedstrijden tegen Vitesse (uit), Excelsior (uit) en Heracles (thuis). Vooral Vitesse is daarvan een ploeg waarbij Feyenoord scherp moet zijn, maar voor de rest kan het eigenlijk niet meer mis. Ajax heeft een iets zwaarder programma, namelijk PSV (uit), Go Ahead Eagles (thuis) en Willem II (uit). Ajax moet de volle winst pakken in die drie wedstrijden, en met name tegen PSV lijkt dat erg lastig te worden. Als Ajax die wedstrijd in Eindhoven verliest kan het ook nog door PSV ingehaald worden op de 2e plek, maar dan moet Ajax nog een wedstrijd verliezen. De kans is dus redelijk groot dat de stand deze klassieke top 3 de eindstand blijft.