donderdag 20 april 2017

Monaco door naar halve finale na zege op Dortmund

Het werd gisteravond eigenlijk nergens een spannende avond. Barcelona kon geen gaatje vinden in de defensie van Juve, en ook Dortmund wist de 2-3 nederlaag van vorige week niet recht te zetten. Sterker nog: het verloor opnieuw. Het werd 3-1, en dat betekende de eerste halve finale plaats voor Monaco sinds 2004.

Al in de 3e minuut kreeg Dortmund de eerste klap. Na een fout van de keeper kreeg M'Bappe de bal voor zijn voeten, en hij schoof de bal simpel binnen: 1-0. Na 13 minuten was Dortmund heel erg dichtbij de aansluiting via Sahin, maar hij schoot vanuit een vrije trap de bal hard en hoog op de paal. Vier minuten daarna kreeg Dortmund de tweede klap. Uit een voorzet kopte Falcao, geheel vrijstaand, de bal binnen. Die goal veranderde niets aan het feit dat Dortmund er drie moest scoren. Heel kort na rust deed Dortmund via Reus iets terug. Na een geweldige actie zette Dembelé voor op Reus die de bal hard tegen de touwen schoot: 2-1. In de 65e minuut had Falcao het kunnen beslissen. De lob ging echter over het doel. Tien minuten voor tijd ging Dortmund knock out. Na een fout in de defensie van Dortmund kwam de bal enigszins gelukkig voor de voeten van Germain, die de 3-1 binnen schoof. Monaco plaatste zich, en dat was over twee wedstrijden gezien terecht.

Monaco is nu samen met Real Madrid, Juventus en Atletico Madrid halve finalist. De loting is morgen om 12:00 uur. Alle teams kunnen elkaar loten.