woensdag 7 september 2016

Nederland krijgt te weinig met gelijkspel tegen Zweden!

Hallo voetbalfans!

Het Nederlands elftal is en heeft zichzelf te kort gedaan eergisteren in de kwalificatie-wedstrijd tegen Zweden. Oranje speelde zeker niet slecht maar bleef door een arbitrale blunder steken op 1-1.

Al in de 6e minuut had het Nederlands elftal het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken door een voorsprong te pakken. Strootman gaf een geweldige steekpass op Klaassen maar de middenvelder stuitte op de voet van de Zweedse doelman. Na een kwartier deed zich een nieuwe goede kans voor voor Davy Klaassen. Nadat Strootman zich langs twee Zweden had gewurmd speelde Wijnaldum door naar Promes, die een steekpass gaf op de diepgaande Janmaat. Janmaat gaf een prima voorzet op Klaassen, die in de handen van de doelman kopte. Nederland hielt de hele eerste helft overwicht maar vlak voor rust had Zweden aan één kans genoeg om te scoren. Strootman begaat op eigen strafschopgebied een enorme blunder en Marcus Berg rondt schitterend af: 1-0 voor Zweden.

Nog geen twee minuten na rust kreeg Klaassen weer een goede kopkans. Helaas was drie keer geen scheepsrecht voor de middenvelder, want de doelman redde weer uitstekend. Halverwege de tweede helft kwam Nederland dan eindelijk tot die verdiende gelijkmaker. Janmaat maakte een mooie actie en schoot met links in de verre hoek. De doelman van Zweden kon nog keren, maar de rebound van Sneijder was onhoudbaar in de verre hoek: 1-1. 5 minuten voor tijd had Dost een grote kans om de wedstrijd naar Nederland toe te trekken, maar één op één met de doelman benutte hij die kans niet. In de laatste minuut benutte hij die kans wel, maar werd de treffer afgekeurd. Onterecht. Het is een normaal kopduel waarin aanvaller en verdediger naar de bal gaan. Dost wint dat duel en scoort, maar de scheids annuleert hem. Nederland krijgt dus te weinig, niet alleen met oog op dat onterecht afgekeurde doelpunt maar ook op de spelverhouding.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een  +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: De Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie morgen weer te zien bij een nieuwe blog!