zaterdag 10 september 2016

Nabeschouwing op wedstrijden van gisteren & vooruitblik op wedstrijden van vandaag!

Hallo voetbalfans!

Geen eredivisie wedstrijd gisteren, maar wel een hoop andere leuke wedstrijden. Onder andere Schalke 04 dat thuis Bayern München ontving. Na een lange 0-0 stand ging Bayern er uiteindelijk door twee counters met 0-2 met de winst vandoor. De spelers van jong PSV zullen vannacht niet zo lekker geslapen hebben: Tegen NAC Breda hielt het 89 minuten lang een 0-1 voorsprong vast, maar toen? Vandaag staan er ook heel wat leuke wedstrijden op het programma: In Engeland wordt de wedstrijd Manchester United-Manchester City gespeeld. Barcelona speelt thuis tegen Alaves in de Primera Division. En in de eredivisie staan er vanavond vijf wedstrijden op het programma: AZ-Willem II, PEC-FC Utrecht, NEC-PSV, Excelsior-Heracles en SC Heerenveen-FC Twente.

79 minuten lang hielt Schalke een 0-0 stand vol tegen Bayern München. Maar in de 80e minuut stond Schalke heel even verkeerd en daar profiteerde Bayern optimaal van. Na een schitterende pass van Martinez stond Lewandowski helemaal vrij voor de keeper. De spits die twee minuten daarvoor voor een open doel over had geschoten rondde het deze keer uitstekend af. In de extra tijd speelde Schalke alles of niets en daar maakte Bayern München met één counter optimaal gebruik van. Lewandowski legde de bal af naar rechts op Kimmich die heel knap afrondde in de verre hoek: 0-2. Zonde voor Schalke want er had deze keer toch meer ingezeten. Huntelaar had al in het duel de lat geraakt, maar de spits van Schalke moest later het duel dizzy naar de kant.

Jong PSV was gisteren zo dichtbij een overwinning uit bij NAC. In de openingsfase was PSV al dichtbij de 0-1. Lammers kwam vrij voor de keeper vanaf links maar raakte de paal en een verdediger die naar de lijn was gerend (zo leek het). Even later was jong PSV weer dichtbij de 0-1. Uit een vrije trap kopte Siem de Jong uitstekend, maar de doelman kon redden. Even later was Siem de Jong een stuk gelukkiger. De aanvoerder die zijn rentree maakte schoot uit een vrije trap fantastisch raak. Hard in de linker hoek, halfhoog: 0-1. Jong PSV hielt de voorsprong lang vast, tot in de 90e minuut. NAC kreeg een penalty op belachelijke wijze. Dessels nam de penalty die eerst gekeerd werd door Pasveer, maar in de rebound belabberd geraakt werd en alsnog in het doel stuiterde. Zo is jong PSV de koppositie nu kwijt aan Volendam.

Een heerlijke wedstrijd vanmiddag op het programma in de Premier League. Manchester United ontvangt Manchester City. United is de competitie perfect begonnen. Alle vier de wedstrijden van de competitie tot nu toe werden gewonnen. Van Hull City werd nipt met 0-1 gewonnen, Southampton werd met 2-0 opzij gezet, En tegen Leicester en Bournemouth eindigden beiden in 1-3. Ook Manchester City heeft nog geen punt verspeeld in de Premier League. Daarbij komt ook nog dat het in de kwalificatie voor de Champions League met 0-5 en 1-0 van  Steaua Boekarest won. Veel doelpunten levert dit duel de laatste jaren niet op. Het laatste duel eindigde in 0-0. Daarvoor 1-0 voor United, en het duel daarvoor 1-0 voor City. Het duel voor die drie wedstrijden was juist wel heel doelpuntrijk. In een groot spektakelstuk won United uiteindelijk met 4-2. Nu zal het volgende bij de meesten van jullie voorkomen: Shit, ik heb geen ziggo-sport abonnement en ik wil deze wedstrijd toch live volgen! Nou, dat kan alsnog. Ziggo Sport biedt deze wedstrijd namelijk speciaal gratis aan op http://bit.ly/2clhcht

PSV speelt vanavond uit bij NEC. De landskampioen van afgelopen seizoen hoopt op een makkelijke avond zodat het krachten kan sparen voor komende dinsdag als het de eerste Champions League wedstrijd speelt tegen Atletico Madrid. En ik denk ook dat PSV die makkelijke avond gaat krijgen. De verdediging van NEC oogt dit seizoen erg instabiel en voorin zijn te veel spelers weggegaan en er te weinig bij gekomen. Afgelopen seizoen wist PSV beide wedstrijden te winnen. Thuis won het nog enigszins spannend en won het met 2-1. In Nijmegen had de ploeg van Cocu geen enkele moeite en won het met 0-3.

Overige wedstrijden:

Heerenveen ontvangt vanavond FC Twente. Ik ben benieuwd hoe Twente zich houdt zonder Ziyech, maar ik denk dat Heerenveen wint met 2-0. De wedstrijd begint om 20.45 uur.  Een andere wedstrijd die zo laat begint is Excelsior-Heracles. Met Excelsior gaat het dit seizoen prima. Heracles speelt middelmatig. Ik denk dat het eindigt in 1-1. FC Barcelona speelt vandaag een wedstrijd in de Primera Division. Thuis ontvangt het Alaves. Ik denk kdat Barça geen kind zal hebben aan deze promovendus en dat ze ruim winnen met 4-0. AZ speelt dan nog thuis tegen Willem II. Willem II speelt niet zo goed dit seizoen maar stuntte wel tegen Ajax. Ik denk dat AZ moeite zal hebben maar dat het wel wint met 2-1.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie morgen weer te zien bij een volgende blog.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten