zaterdag 17 september 2016

Ajax en Feyenoord winnen, PSV verliest, AZ speelt gelijk!

Hallo voetbalfans!

Door de weeks hebben vier Nederlandse ploegen in Europees verband gespeeld. PSV verloor helaas dinsdag van Atletico Madrid. Ajax en Feyenoord wonnen in de Europa League, waar AZ gelijk speelde.

Voor PSV wordt het nu wel heel moeilijk om te overwinteren in de Champions League. De ploeg van Cocu had het zich nog wat makkelijk er kunnen maken, want qua spel had er wellicht een gelijkspel ingezeten. 5 minuten voor rust werd een corner slecht weggewerkt door PSV. Esclapez schoot de bal binnen. PSV beklaagde zich nog over dat er een overtreding op Pereiro gemaakt zou zijn. Ik vind dat de goal terecht goedgekeurd werd. Maar PSV had blijkbaar zo geprotesteerd dat de scheidsrechter in de slotminuut van de eerste helft zich genoodzaakt voelde PSV een strafschop te geven. Een strafschop was het namelijk totaal niet. Narsingh ontsnapte aan een gele kaart voor een schwalbe. Vlak voor rust had Guardado de eindstand kunnen bepalen op 1-1 maar Oblak redde de pingel uitstekend. In de tweede helft kwam PSV ondanks kansen voor De Jong, Pereiro en Ramselaar niet meer tot de 1-1.

Ajax heeft hele goede zaken gedaan in de poulefase van de Europa League. De Amsterdammers hebben met veel moeite met 1-2 van Panathinaikos gewonnen. Al na 5 minuten kwamen de Amsterdammers op een 1-0 achterstand. Een voorzet werd door Onana slecht weg gestompt (omdat de bal lek was, bleek later) en Berg profiteerde van dit buitenkansje: 1-0. Na een half uur kwam Ajax op gelijke hoogte. Bertrand Traore zat slecht in de wedstrijd, maar toen de bal voor zijn voeten viel dook de keeper de verkeerde kant op en zette het zwakke schotje van Traore Ajax toch op 1-1. Na de 1-1 ging Ajax met meer vertrouwen spelen en hadden ze de wedstrijd onder controle. Twee minuten na de 1-1 vaan Traore had Sanchez Ajax naar de voorsprong moeten tikken. Traore gaf een schitterend hakballetje op Younes die de bal hard voor schoot naar Sanchez die de bal tegen zijn voet liet komen maar de keeper was er net op tijd bij. Na rust kreeg Ajax een penalty. Younes gaf een steekpass op Dijks die aan zijn shirt werd getrokken. Klaassen legde aan vanaf elf meter maar miste! De bal stuiterde terug het veld in en werd toen alsnog ingeschoten door Riedewald: 1-2. Een minuut later zat het nog meer tegen voor Panathinaikos. Ivanov pakte zijn tweede gele kaart en moest er dus af met rood. Tien minuten had Ajax het voordeel van 10 tegen 11 want na die tien minuten kreeg Ziyech zijn tweede gele kaart en dus rood. In de slotfase werd het veld wel heel erg leeg. Wakaso trapte na op Gudelj en moest er ook af met rood. Uiteindelijk ging Ajax er met veel moeite toch met de winst vandoor.

Feyenoord heeft Manchester United verrast door 1-0 te winnen. United was gestart met Ibrahimovic op de bank. In de 11e minuut had Berghuis met een redelijk schot het eerste gevaar van de wedstrijd. De bal werd echter makkelijk gepakt door de Gea. Halverwege de eerste helft had United op voorsprong moeten komen. Martial hielp een enorme kans om zeep door naast te schieten. 5 minuten voor rust had Feyenoord weer een kans. Binnen het strafschop gebied schoot Toornstra over. Tien minuten voor tijd scoorde Vilhena de winnende. Basacikoglu gaf een steekpass op de buitenspel staande Jorgensen. De vlag bleef naar beneden, Jorgensen legde af op Vilhena, die de bal met links binnenschoof. In de slotfase hielt Feyenoord stand en trok het de 1-0 over de streep.

AZ is tegen Dulkan helaas niet verder gekomen dan een gelijkspel. In de eerste helft zette Wuytens zijn ploeg op voorsprong maar daarbij raakte hij heel erg ernstig gewond, waarna hij pas in de ambulance hoorde dat hij had gescoord. AZ reageerde geschrokken op het ongeval en ging verdedigend spelen in de hoop op een goede afloop. Die kwam er niet want in de tweede helft scoorde Dulkan de 1-1.

Bedankt voor het lezen van deze blog! Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie snel weer te zien bij een volgende blog.