maandag 12 september 2016

Nabeschouwing op wedstrijden van gisteren!

Hallo voetbalfans!

Het voetbalweekend zit er weer op. Feyenoord wist de koppositie te behouden door een 3-1 winst van ADO. PSV had geen enkele moeite met NEC. Ajax had dat wel met Vitesse, maar de Amsterdammers wonnen wel. Barcelona heeft zich laten verassen door promovendus Alaves. In eigen huis verloor de ploeg met 1-2. De wedstrijd van het weekend was wat mij betreft toch wel Manchester United-Manchester City. In een prachtige strijd won City uiteindelijk met 1-2.

Manchester City heeft met veel moeite gewonnen van Manchester United. Op Old Trafford bleef het 94 minuten lang spannend, maar wist City de 1-2 voorsprong toch over de streep te trekken. Al na een kwartier pakte City via de Bruijne een voorsprong. Na goed verlengen van Iheanacho liet Blind zich verassen door De Bruyne. De belg rondde één op één met de keeper prima af: 0-1. Tien minuten voor rust verdubbelt City de voorsprong. Het schot van De Bruyne gaat op de paal en in de rebound schiet Iheanacho voor een leeg doel binnen. Vier minuten voor rust halveerde Ibrahimovic de achterstand van United. Bij een vrije trap komt Bravo zijn doel uit maar hij heeft de bal niet goed genoeg. Ibrahimovic scoort wel. Een kwartiertje voor tijd was De Bruyne heel dichtbij de beslissing in de wedstrijd. Hij had pech en raakte de paal. United zette veel druk in de slotfase maar kwam niet meer tot een goal.

Feyenoord is nog steeds koploper in de eredivisie. In eigen huis werd het tegen ADO Den Haag nog heel even spannend maar wist Feyenoord uiteindelijk te winnen met 3-1. Feyenoord had al veel kansen gehad, maar kwam na een half uur pas op voorsprong. Na een schot van Toornstra schoot Kuyt de rebound via de onderkant van de lat binnen. Langer dan een minuut hoefden de Feyenoord-fans niet op de tweede goal te wachten. Toornstra gaf een steekpass op de buitenspelstaande Jorgensen, maar het mocht verder en Jorgensen rondde af. In de slotminuten maakte ADO het nog heel even spannend via Marengo. In de extra tijd besliste El Ahmadi de wedstrijd: 3-1.

Ajax heeft met moeite van Vitesse gewonnen. Kansen waren er aan beide kanten, maar er viel slechts één doelpunt: in de 55e minuut kopte Nick Viergever uit een geweldige vrije trap van Ziyech de 1-0 binnen. Ajax had na de goal de wedstrijd onder controle. Zeker na de rode kaart van Arnold Kruiswijk. In de slotfase werd het nog even spannend maar wist Ajax de 1-0 toch over de streep te trekken.

PSV heeft ruim gewonnen van NEC. Al na 24 minuten was de tussenstand de eindstand: 0-4. Al in de 4e minuut kwam PSV op voorsprong door een doelpunt van Ramselaar. Met een mooie lichaamsschijnbeweging zette hij de laatste verdediger van NEC opzij en schoot hij hard in de korte hoek binnen. In de 10e minuut verdubbelde PSV de voorsprong. Na een voorzet van Luuk de Jong die aan Pröpper voorbij ging kwam de bal bij Pereiro die de 0-2 binnen schoof. De 0-3 viel tien minuutjes later. Op aan geven van Pereiro kopte de volledig vrijstaande Brenet binnen. Vier minuten later gaf Pröpper een steekpass op de Jong die de bal over de benen van de keeper wipte: 0-4.