zaterdag 3 december 2016

Barça laat zege in el classico in slotminuut glippen & Chelsea wint opnieuw!

Hallo voetbalfans!

Het is tijd om eens wat leuke wedstrijden uit het buitenland te bespreken. Vandaag werd in Spanje de El Classico gespeeld: Barcelona-Real Madrid. Barça kwam vroeg in de 2e helft op voorsprong door een goal van Suarez. In de slotminuut maakte Sergio Ramos gelijk. Ook op de Engelse velden is er gevoetbald: Chelsea won uit bij Manchester City met 1-3. Verder speelde in Duitsland Dortmund tegen Borussia Monchengladbach. Dortmund boog een 0-1 achterstand om naar een 4-1 overwinning. Verder speelde Arsenal vandaag tegen West-Ham, maar die wedstrijd is nog bezig op het moment dat ik deze blog schrijf (stand 0-0).

Een vermakelijke wedstrijd was het wel. De Spaanse wedstrijd van het jaar eindigde vanmiddag onbeslist. Barcelona was in de 53e minuut op een 1-0 voorsprong gekomen. Neymar gaf de voorzet op Suarez die binnen kopte. Barcelona leek de voorsprong vast te kunnen houden, maar in de 90e minuut scoorde ook Real Madrid uit een kopbal: Sergio Ramos was de gelukkige die Real aan een punt hielp. Wat me onder andere opviel vandaag was de tegenvallende aanval van Barcelona. Neymar deed werkelijk niks goed, op de assist na. Hij gleed weg, slordige passes, kwam zijn man niet voorbij en maakte zelfs slechte schwalbes. Suarez zat ook niet lekker in de wedstrijd, maar wist zijn moment toch te pakken met de 1-0. Messi had ook moeite met iets geniaals te verzinnen tijdens dit duel. Slechts één grote kans kreeg hij, na een mooie pass van Iniesta. Messi hielp de kans om zeep. Door dit gelijkspel blijft Real een comfortabele voorsprong van zes punten houden op Barça.

Chelsea heeft een behoorlijke tik uitgedeeld aan Manchester City. Voor het duel van vanmiddag stond Chelsea slechts één punt voor op City, na vandaag zijn dat er vier geworden. Chelsea won namelijk met 1-3, nadat het eerst op een 0-1 achterstand was gekomen na een onfortuinlijk eigen doelpunt van Cahil. Uit een voorzet van Navas probeerde de centrale verdediger de bal over de achterlijn te werken. Dit gebeurde echter niet, en de bal belandde in het doel. Kort na rust had Aguero Manchester City naar een 2-0 moeten schieten, maar Cahil wist zijn fout uit de eerste helft te herstellen en haalde de bal van de lijn. Alsof die kans nog niet groot genoeg was miste Kevin de Bruyne drie minuten later een kans voor open doel. De Belgische aanvaller kreeg na een hard balletje breed van Aguero de bal niet onder, maar op de lat. Als je de kansen zelf niet afmaakt, dan doet de tegenstander het, en dat deed Chelsea in dit geval. Diego Costa schoot zijn ploeg een half uur voor tijd op gelijke hoogte. Met name Manchester City wilde meer dan een gelijkspel, maar kreeg daardoor juist minder. Uit een ijzersterke counter zette Willian Chelsea op voorsprong. In de slotminuut besliste Hazard vervolgens nog het duel met de 1-3. Na de 1-3 wisten Aguero en Fernandinho zich niet meer in te houden. Beiden pakten rood.

Borussia Dortmund moest vandaag tegen Borussia Mönchengladbach winnen om niet op twaalf punten achterstand van koploper Leipzig te komen. Dat deden ze ook. De wedstrijd ging enorm spectaculair van start. Na 5 minuten wist Borussia Mönchen Gladbach verrassend de voorsprong te pakken. Raffael schoot binnen in de linkerhoek. Dortmund wist deze achterstand binnen een tijdsbestek van 10 minuten om te bouwen naar een voorsprong. Aubameyang en Piszcheck wisten de defensie van Gladbach te kloppen. Halverwege de tweede helft wist Dembele dat ook te doen op fraaie wijze. Ook de 4-1 was er ééntje om in te lijsten. Een schitterend hakballetje van Reus zette Aubameyang vrij voor de keeper. Hij bepaalde de eindstandop 4-1.

Vond je deze blog leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. Ik doe mee aan de voorspel competitie van de eredivisie op http://bit.ly/2drp3eF    Op intikkertje.nl voorspel ik Champions League en Europa League: Mijn gebruikersnaam is devoetbalblogs. Alles gedaan? Dan zeg ik: Tot de volgende keer!