dinsdag 28 februari 2017

Sneeuwval zorgt voor afgelasting bekerduel Dortmund

Gisteravond zouden Sportfreunde Lotte en Borussia Dortmund tegenover elkaar staan in het bekertoernooi. De wedstrijd werd echter een half uur voor de aftrap (nou ja, uiteindelijk dus geen aftrap) afgelast door hevige sneeuwval. Het veld zou daardoor onbespeelbaar zijn geweest. 

Bij Dortmund verliep de voorbereiding al niet helemaal soepel. De spelersbus was bij een bocht vast komen te zitten in de modder. De spelers hadden daarvan helemaal niets door. Zij verbleven op dat moment in het hotel.

Voor Sportfreunde Lotte is dit al de tweede wedstrijd op rij die niet door gaat. Afgelopen zaterdag zou het Chemnitz ontvangen, maar ook die wedstrijd werd afgelast.

Een nieuwe datum voor deze wedstrijd van de kwartfinales is nog niet gekozen.

Kaarten winnen voor de ABN AMRO Future Cup? Lees dan deze blog eens.

maandag 27 februari 2017

Al 25.000 kaarten voor Ajax-Kopenhagen verkocht

Ajax speelt als laatste Nederlandse ploeg in Europa op 16 maart de return van de 8e finales van de Europa League, tegen FC Kopenhagen. Voor het duel kun je tot nu toe alleen kaarten met een ClubCard kopen en is er nog geen vrije verkoop. Toch zijn er al ruim 25.000 kaarten voor het duel verkocht.

Ajax speelt op 16 maart als enige ploeg over in Europa, de return van de achtste finales in de ArenA. Na Feyenoord en PSV werd afgelopen ronde ook AZ uitgeschakeld in Europa. Ajax laat dit seizoen erg knap voetbal zien, zo won het al van Celta De Vigo, Panathinaikos, Standard Luik en Legia Warschau, en daar loopt het publiek wel voor warm. Voor het duel is nog altijd geen vrije verkoop, maar er zijn al ruim 25.000 kaarten verkocht. Woensdag gaat de vrije verkoop in en kan iedereen kaarten kopen voor de laatste Nederlandse ploeg in Europa. Het duel wordt gespeeld op 16 maart.
Kaarten zijn hier te koop.

Kaarten winnen voor de ABN AMRO Future Cup? Lees dan deze blog eens.

Feyenoord zet enorme stap door te winnen van PSV

V.l.n.r Jorgensen. Kongolo, Toornstra, Berghuis en Elia vieren de 2-1















Voor Feyenoord kan het bijna niet meer mis. De Rotterdamse ploeg won gisteren een cruciale wedstrijd in de titelrace van PSV. In De Kuip werden heel veel kansen om zeep geholpen, en dus kon het nog opgelucht ademhalen toen een blunderende Zoet Feyenoord aan een 2-1 overwinning hielp.

Feyenoord begon enorm scherp aan het duel met PSV. PSV was nog niet helemaal wakker, terwijl het toch echt al 14.30 uur was. Jorgensen miste namens Feyenoord al twee erg grote kansen. Eenmaal kwam hij vanaf rechts op de keeper af, en schoot hij hard op de keeper, andermaal kopte hij uit een corner net naast. Na twaalf minuten was het wel raak voor Feyenoord. Jens Toornstra kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoot de bal snoeihard binnen. PSV had nog een tijdje moeite met de felheid van Feyenoord. Die felheid ging op een gegeven moment te ver door toen Berghuis hard door ging op Van Ginkel. Nijhuis, die sowieso niet een hele goede wedstrijd floot, wuifde het weg. PSV was nog een keer ontevreden over een arbitrale beslissing toen Pereiro vlak voor rust werd neergehaald. In mijn ogen was het een strafschop, in die van sommigen niet. Daarom peilde ik het even via twitter en dit kwam eruit.

De lichte meerderheid vond dus van niet. PSV had het lastig maar kwam een half uur voor tijd toch op gelijke hoogte door een geweldig schot van Pereiro. Ruim 10 minuten voor tijd had PSV de wedstrijd zelfs tussen alle verhoudingen in kunnen winnen, toen Bergwijn alleen op Jones afging. Hij werd echter ingehaald door Karsdorp. Mijn mening over Bergwijn is sowieso dat hij echt niet goed genoeg is voor de Nederlandse top.


In de wedstrijd waren er dus al twijfelachtige beslissingen genomen, maar over de beslissing die er acht minuten voor tijd genomen werd viel niet te twisten. De doellijntechnologie gaf een doelpunt aan, dat er op 1mm over de lijn inzat. Het bleek een eigen doelpunt te zijn van Jeroen Zoet, die op de doellijn de bal naar zich toe trok. PSV protesteerde tegen beterweten in: 2-1.

PSV kwam de klap ook niet meer te boven, en verloor. Feyenoord is hierdoor sowieso los van PSV, dat nu 13 punten achter staat. Ajax staat nog altijd vijf punten achter, en blijft ook maar winnen. Wel komt het einde van de competitie steeds dichterbij, en lijkt Feyenoord nu echt op het kampioenschap af te stevenen.

vrijdag 24 februari 2017

Ajax wint van Legia en loot Kopenhagen in Europa League

Nick Viergever juicht nadat hij Ajax van dichtbij op een 1-0 voorsprong heeft gezet

















Het ging gisteren met bloed, zweet en tranen, maar Ajax bereikte de achtste finales van de Europa League. Na het 0-0 gelijkspel van vorige week in Warschau, voldeed een 1-0 overwinning gisteravond. Vanmiddag was de loting en Ajax heeft Kopenhagen geloot. 

Een lichtshow in een nog niet volle Arena, door opstopping bij de ingang
Ajax begon niet in een volle ArenA. Op het moment dat de wedstrijd begon stond er nog een gigantische rij voor de ingang Noord A. Enkele bezoekers waaronder ik, kwamen pas na twintig minuten binnen. Die supporters misten ook een heuze lichtshow, die er voor de wedstrijd was.



Rond de 20e minuut was iedereen wel binnen, en leek Ajax ook pas te beginnen. Bertrand Traore loste een schot, maar dat werd geblokt en bleef ongevaarlijk. Een paar minuten daarna kreeg Ajax een vrije trap op een mooie plek, maar Ziyech schoot de bal twee meter naast. Na een half uurtje was Ziyech wel heel dichtbij een goal.

Viergever schiet Ajax op voorsprong
De bal werd vanaf links teruggelegd door Younes, naar Ziyech die de bal hard op de paal schoot. In de rebound kwam Dolberg net niet bij de bal. Legia was in de counter ook een keer gevaarlijk, maar Onana was op tijd bij de bal. Ook Klaassen had voor rust een mogelijkheid tot scoren, maar zijn schot kwam in het zijnet terecht. Vlak na rust kwam Ajax wel tot scoren. Het begon bij Traore, die de bal naar Schöne passte. Hij gaf een goed steekballetje op Klaassen die de bal terug legde op Younes. De aanvaller gleed weg tijdens zijn schot, dat alsnog maar matig gekeerd werd door de doelman. In de rebound kon Nick Viergever de 1-0 binnenglijden. De rest van de tweede helft was bloedstollend spannend. Legia had zeker mogelijkheden om de treffer waaraan ze genoeg hadden te maken, maar eigenlijk waren de allergrootste kansen voor Ajax. Bijvoorbeeld in de laatste minuut toen Traore met vijf ajacieden bij zich tegeover één Legia speler richting het doel liep. Hij gaf de bal breed op Ziyech, maar hij schoot slap in de handen van de doelman. Gelukkig kreeg Ajax de rekening van het niet scoren niet gepresenteerd, en ging het door een 1-0-zege door naar de achtste finales van de Europa League.

Ajax heeft voor de achtste finales FC Kopenhagen geloot. Op 9 maart moeten de Amsterdammers naar Kopenhagen. Een week later is de return in Amsterdam. Morgen gaan de kaarten in de verkoop voor seizoenkaarthouders. De 27e en 28e gaan de kaarten in de verkoop voor SVA-leden en clubkaarthouders. Vanaf 1 maart kan iedereen kaarten kopen voor de laatste Nederlandse ploeg in Europa. Voor de heenwedstrijd zijn bij Ajax Sanchez en Veltman geschorst.



Wil je 2x2 passe-partouts winnen voor de ABN AMRO Future Cup? Lees hier hoe.
Ook wil ik even melden dat Voetbalblogs nu ook een Instagram pagina heeft, naast twitter (@voetbalblogs) en Facebook (Voetbalblogs). Daarop heten we @devoetbalblogs. En voor contact is er nu ook een e-mail-adres: devoetbalblogs@gmail.com

donderdag 23 februari 2017

Win 2x2 passe-partouts voor de ABN Amro Future Cup!

Hallo voetbalfans!

De laatste keer dat ik kaarten voor een wedstrijd weggaf was in november bij mijn 100e blog. Ik gaf toen kaarten weg voor de wedstrijd Ajax-Panathinaikos. Jullie reageerden daar enthousiast op, dus ik dacht: Dat ga ik nog een keer doen.

En deze keer kun je de spelers van de toekomst gaan ontdekken, want op 15, 16 en 17 april wordt de jaarlijkse ABN Amro Future cup georganiseerd. Daarin spelen de O17 teams van alle topclubs van Europa tegen elkaar. Dit jaar doen de O17-teams van Ajax, Anderlecht, Arsenal, Bayern München, Benfica, Juventus, Paris-Saint Germain en de J-league selection mee. Afgelopen jaar zegevierde Arsenal. Ajax won onder andere in 2014. Toen speelden spelers als Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny en Donny van de Beek nog bij Ajax, die nu doorgebroken zijn bij Ajax 1. In 2012 won Ajax ook. Toen speelde Jairo Riedewald nog mee. In 2013 verloor Ajax de finale. Toen speelde onder meer Bazoer mee. Hij speelt nu bij Wolfsburg. In 2010 speelde Mitchell Dijks mee. Hij speelt nu in de Premier League, bij Norwich City.

Het speelschema is nog niet bekend, maar met een passe-partout ben je sowieso bij alle wedstrijden! Er worden groepswedstrijden gespeeld, en een finale gespeeld.

En ik hoor jullie denken: Allemaal leuk en aardig, maar hoe win je die kaarten? Daar moet je slechts een kleine moeite voor doen:
1. Volg @voetbalblogs op twitter, Facebook (Voetbalblogs), Instagram (@devoetbalblogs) of Google+ (hier links).
2. Schrijf op twitter, Facebook, Instagram of in de reacties van deze blog een berichtje over deze winactie, en waarom jij deze wilt winnen.
LET OP: De interacties van 1 en 2 moeten op dezelfde Social Media gebeuren. Je kunt ook via meerdere opties meedoen. Dan maak je gelijk iets meer kans.

De winnaars worden op 10 april bekend gemaakt.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

woensdag 22 februari 2017

Voorbeschouwing Ajax-Legia Warschau!

Hallo voetbalfans!

Zo, het is lang geleden dat ik zo een blog begonnen ben. Hopelijk bevalt de nieuwe stijl jullie. Maar vandaag gaan we gewoon weer oud en vertrouwd voorbeschouwen, namelijk op de wedstrijd Ajax-Legia Warschau. Vorige week speelden ze de heenwedstrijd in Polen, die eindigde in 0-0. Morgen staan de twee ploegen in de return tegenover elkaar. Wat zijn de kansen voor Ajax.

Laten we beginnen met de heenwedstrijd van vorige week. Ajax speelde zeer redelijk maar kwam in de hele wedstrijd niet tot een doelpunt. Althans, niet tot een geldig doelpunt. Want na een half uur spelen kreeg Klaassen uit een voorzet van Ziyech de bal heerlijk op de schoen. De keeper pakte de bal, maar in de herhaling bleek de bal duidelijk over de lijn te zijn geweest. Na afloop baalde Klaassen: "Ik zag meteen dat de bal over de lijn was." Ajax kreeg via Dolberg nog een enorme kans op de 0-1, maar de bal kwam net onhandig onder de Deen te liggen, die over knalde. Legia kon eigenlijk maar weinig inbrengen en had eigenlijk alleen na de rode kaart van Kenny Tete het overwicht. De rechtsback van Ajax die wegens ziekte van Joel Veltman mocht spelen pakte twee gele kaarten die allebei een beetje zwaar gestraft waren. Gelukkig is Veltman hersteld, en kan hij morgenavond gewoon weer in de basis starten.

Toen Ajax vorige week uit tegen Legia speelde was het voor een aantal spelers niet de eerste keer. Twee jaar geleden stonden deze ploegen in precies dezelfde fase van de Europa League tegenover elkaar. Ajax startte toen met een thuiswedstrijd die het 1-0 won, door een doelpunt van Arek Milik. Hij speelt vandaag de dag in Italië bij Napoli. Ajax heeft morgen aan 1-0 genoeg. Een week na die 1-0 overwinning won Ajax in de return met 0-3, door goals van Milik (2x) en Viergever. Wat dat betreft lijkt Legia dus beter te zijn geworden dan twee jaar geleden, maar afgaand op de huidige vorm van Legia in de competitie is dat anders. Het staat op een redelijke 3e plaats, maar verloor vorige week van de laatste plaats in Polen.

Ajax is daarentegen erg in vorm na de winterstop. Alle eredivisie-duels tegen PEC Zwolle, FC Utrecht, ADO Den Haag, Roda JC, Sparta en Vitesse werden gewonnen. Wel scoort Ajax moeilijk na de winterstop. In alle zeven wedstrijden die het speelde (incl. Legia) loste het 112 schoten. Het scoorde daar 12 keer in, wat neerkomt op een gemiddelde van 1,7 per wedstrijd, en dat het bijna tien schoten voor een doelpunt nodig heeft.

Ajax kan rekenen op de steun van het publiek. De wedstrijd is al weken stijf uitverkocht. Legia heeft echter het voordeel van de dubbeltellende uitdoelpunten.

Ik denk hierom dat Ajax een goede kans maakt, maar dat zodra Legia scoort het een moeilijk geval wordt. Ik voorspel dan toch winst Ajax.

Wil je passe-partouts voor de ABN AMRO Future Cup winnen? Bekijk dan deze blog.

Manchester City langs Monaco in zinderend spektakel

Afbeeldingsresultaat voor falcao manchester city monaco
"En ik heb geweldig nieuws. Deze wedstrijd duurt nog een half uur" zo luidde het commentaar van Leo Oldenburger, kort nadat Falcao de 2-3 in het voordeel van Monaco had gemaakt. En voor de neutrale kijker was dat inderdaad zo. Voor Monaco niet: City scoorde in dat laatste half uur nog drie keer.

De eerste goal kwam in de 26e minuut, toen Sane met een geweldige actie en een korte combinatie zichzelf vrij speelde en de bal strak, laag voorgaf op Sterling. Hij tikte de bal niet in buitenspelpositie vrij gemakkelijk binnen. Monaco had niet heel lang nodig om zichzelf te herpakken: Zes minuten later kopte Falcao op geweldige wijze de gelijkmaker binnen. Na de voorzet van Fabinho kwam Falcao er precies goed bij. Tien minuten voor rust nam de scheidsrechter een opmerkelijke beslissing. De Bruynne gaf een perfecte steekpass op Aguero, die geraakt werd door de keeper, en viel. Uit de herhaling bleek Aguero geraakt te worden. De scheidsrechter dacht op dat moment van niet en gaf Aguero geel voor een schwalbe. Waar City geen strafschop kreeg, kwam Monaco wel vijf minuten voor rust op een 1-2 voorsprong. M'Bappe schoot vanaf de rechterkant hard en hoog in het doel. Kort na rust kreeg Falcao via een strafschop (terecht of onterecht, kiest u zelf. Bekijk het hier) de mogelijkheid Monaco op 1-3 te zetten. De strafschop werd gekeerd door Caballero. Had Falcao die bal gescoord, dan was City wellicht minder gaan geven, maar het bleef spannend, en City kwam weer vrij snel op 2-2 via Aguero. De City-supporters waren nog niet op adem gekomen of Falcao schoot met een SCHITTERENDE lob de 2-3 binnen. En toen begon het half uur waarin City drie keer wist te scoren. Aguero volleerde uit een corner de 3-3 binnen. De volgende corner was City opnieuw met de voet trefzeker. Stones tikte na een corner van de Bruynne de 4-3 binnen. Toen was de pijp helemaal leeg bij Monaco. Sane bekroonde zijn goede wedstrijd met de 5-3. Vaak vallen grote Champions League-affiches in de knock out-fase tegen, maar deze wedstrijd was echt geweldig. Prachtig voor iedere voetballiefhebber.

De return is over twee weken, en City heeft met twee doelpunten voorsprong een goede uitgangspositie. Wel heeft Monaco maar liefst drie uitdoelpunten gescoord, die dubbel tellen bij een eventuele gelijke stand. Daarbij heeft Monaco ook het thuisvoordeel, bij de return.

woensdag 15 februari 2017

Uitschakeling Barcelona al nabij na vernedering in Parijs















Voor FC Barcelona is het bijna ongmogelijk geworden om de kwartfinales van het hoofdtoernooi van Europa te bereiken. Gisteravond ging het tegen Paris-Saint. Germain keihard af. Het verloor met 4-0. Volgende week is de return, en de rollen zijn anders dan verwacht. Barcelona zal alle zeilen bij moeten zetten om nog een kans te maken.

In de 18e minuut scoorde PSG voor het eerst. Een rake vrije trap werd niet gekeerd door Ter Stegen en belandde in het doel. Voor Barcelona had eigenlijk alleen Gomes een kans in de eerste helft, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Trapp. Vlak voor rust verdubbelde PSG de voorsprong. Op rechts werd Draxler helemaal vrij gelaten en hij rondde mooi en strak af. Di Maria was erg in vorm en scoorde na rust een prachtige tweede treffer, en tevens de 3-0. Eigenlijk werd het duel al bijna over twee wedstrijden gezien beslist toen Cavani er zelfs 4-0 van maakte. Eigenlijk zien weinig mensen Barcelona deze achterstand nog inhalen, volgende week in Camp Nou. Maar het blijft voetbal, en het blijft Barcelona.

zondag 12 februari 2017

Feyenoord legt druk bij Ajax door te winnen van Groningen

Jens Toornstra juicht met Steven Berghuis nadat hij de 1-0 heeft gescoord
















En weer is Feyenoord een stapje dichterbij. Gisteravond wonnen de Rotterdammers redelijk eenvoudig van FC Groningen, met 2-0. Hierdoor legt de ploeg van Van Bronckhorst de druk bij Ajax, dat vanmiddag thuis speelt tegen Sparta. Mocht Ajax die wedstrijd winnen, dan blijft Feyenoord vijf punten voorsprong houden.

FC Groningen trok zich vanaf het begin duidelijk terug, en Feyenoord had daar ruim een half uur moeite mee om iets te creëren. FC Groningen kreeg zelfs de eerste echte kans. Mahi schoot van binnen de zestien hard op Jones. Na een kwartier dwong Feyenoord zelf ook de eerste kans af. De voorzet van Kongolo bereikte Jorgensen, maar de topscorer van de eredivisie schoot naast. Een minuut later meende heel de kuip een overtreding te zien op de doorgebroken Jorgensen. Scheidsrechter Gözubüyük wuifde het in mijn ogen terecht weg. In de 35e minuut was Groningen echt HEEL dichtbij de 0-1. Na balbezit van Feyenoord counterde Groningen snel. Linssen bracht de bal naar de linkerkant naar Mahi. die de bal laag voorgaf op Jenssen, die werkelijk een leeg doel voor zich had, op 5 meter van zich. Maar hij schoof de bal naast. Zulke kansen moet je in de kuip gewoon tot goal verwerken, en dat Groningen dat naliet strafte Feyenoord een paar minuten later af. Berghuis maakte een mooie actie aan de rechter kant en gaf laag voor op Toornstra, die de bal hard in de linkerhoek schoot. Halverwege de tweede helft besliste Feyenoord het duel. Jan-Arie van der Heijden zette op prachtige wijze Toornstra vrij voor het doel. De middenvelder maakte van dichtbij zijn tweede van de wedstrijd. Een kwartier voor tijd kwam FC Groningen ook nog met tien man te staan. Bacuna tikte Elia aan, en dat was in de ogen van Gözubüyük, en zijn assistenten, te hard. Echt grote kansen kwamen er niet meer. Feyenoord blijft op titelkoers dankzij de man van de wedstrijd: Jens Toornstra.

zaterdag 11 februari 2017

PEC Zwolle na rust langs NEC

FOTO: Menig verslaat NEC-defensie en beslist de wedstrijd.

















PEC Zwolle lijkt na een slechte eerste seizoenshelft zichzelf weer op de rails gekregen te hebben. De ploeg van Ron Jans won gisteravond voor de derde keer sinds de winterstop, ditmaal was NEC het slachtoffer. 

Vooraf gaf Ron Jans aan dat je geen tien kansen nodig hebt om een wedstrijd te winnen. Zo geeft hij als voorbeeld de wedstrijd tegen Sparta, waarin PEC won met 2-3. 'Dan kan het een leuke avond worden' zegt hij. Met het feit dat NEC in het begin waarschijnlijk vooral ging tegenhouden had hij geen probleem: 'Ik val liever aan dan dat ik verdedig, dus dat is prima'.

Dat NEC vooral zou gaan tegenhouden viel eigenlijk wel mee, want het balbezit bleef de hele wedstrijd nagenoeg gelijk, en NEC had de eerste grote kans via Jordan Larsson. Hij kopte na een voorzet van Dyrestam op de voet van doelman Van Der Hart. PEC was voor rust met Menig ook dichtbij een treffer, maar de linksbuiten raakte onfortuinlijk de lat. Vlak voor rust kwam er slecht nieuw voor NEC, Jay-Roy Grot moest met een blessure het veld verlaten. Het gaat om een blessure bij de knie. De blessure lijkt niet ernstig te zijn. Na rust kwam er nog veel slechter nieuws voor NEC, toen Brock-Madsen PEC Zwolle in de 57e minuut op een 1-0 voorsprong zette. Een schot vanaf de zijkant werd door Breinburg van richting veranderd en belandde in het doel. NEC had daarvoor zelf genoeg kansen gehad om al op 0-1 te komen. Ook PEC had via Menig eerder het doel moeten treffen. Menig trof bij zijn tweede kans wel doel, waardoor hij het duel in de 71e minuut besliste. Nog geen minuut daarvoor had NEC op 1-1 kunnen staan, maar Rayi schoot keihard op de lat. Ook in de laatste twintig minuten waren er genoeg kansen om de score nog te veranderen, maar PEC trok de overwinning over de streep.

Op basis van kansen gezien, had de wedstrijd wel in 6-6 kunnen eindigen, en zo oordeelde Breinburg van NEC ook: 'Je ziet dat wij in het begin veel kansen krijgen. Als we er daar twee van scoren, wordt het een hele andere wedstrijd. Na rust zie je dat zij er snel uitkomen, maar hebben wij ook weer kansen. Ik denk dat de gelukkigste vandaag heeft gewonnen'. NEC-trainer Hyballa legt het probleem ook bij het scorend vermogen van zijn ploeg: 'We zijn niet effectief. We scoren niet, dat is het probleem'.

zondag 5 februari 2017

Feyenoord wint lastige uitwedstrijd tegen Twente en houdt voorsprong op Ajax















Feyenoord komt steeds dichterbij het eerste landskampioenschap in zeventien jaar. Zondagmiddag had de ploeg van de jarige Van Bronckhorst wat moeite, maar wist het opnieuw in een lastige uitwedstrijd drie punten over de streep te trekken.

Het begon allemaal niet heel soepel aan Rotterdamse kant. De ploeg had wel wat meer balbezit, maar had niet zozeer echt overwicht. Twente kwam er na een minuut of twintig gevaarlijk uit via de rechterkant via Ünal. De spits van FC Twente werd echter teruggefloten voor buitenspel. Dit werd op het internet door veel mensen betwijfeld. Op twitter barstte het al helemaal los toen een paar minuten later hetzelfde gebeurde. Uit een vrije trap kwam Ünal op een hele gevaarlijke plek in balbezit, maar er werd onterecht gevlagd voor buitenspel. Of Ünal de bal ook zo wild overgeschoten had als de vlag nog niet omhoog was gegaan is de vraag. Ook in de tweede helft bleef Feyenoord moeite houden, maar werd het wel iets sterker, en Twente iets zwakker. In de 75e minuut tekende dat zich af op het scorebord. Elia gaf een lage voorzet en Botteghin kon zo vrij als een vogeltje de bal intikken. Opmerkelijk dat als er zoveel mensen in de zestien staan, de bal over de grond gegeven kan worden, aankomt, en ook zo makkelijk binnen getikt kan worden. De tweede van Feyenoord kwam er ook op het moment dat arbiter Higler een pass van Twente in de weg liep, en Feyenoord kon counteren. Jorgensen kwam aan de bal, en Marsman dekte de hoek fout af. Een keihard schot van de topscorer besliste de wedstrijd.

Feyenoord houdt nog altijd vijf punten voorsprong op Ajax, en acht op PSV. Die laatste lijkt nu geen kans meer te maken op de titel, tenzij het op 26 februari in de kuip weet te winnen van Feyenoord. Dan wordt de kans voor Ajax ook gelijk groter. Ik plaatste de volgende stelling op twitter, en daar hebben jullie massaal op gereageerd.